Haberler

Kar Yağışı

Ağrı'da kar yağışıAĞRI (AA) - Taşlıçay ilçesinde etkili olan sağanağın ardından başlayan kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

Ağrı'da kar yağışıAĞRI (AA) - Taşlıçay ilçesinde etkili olan sağanağın ardından başlayan kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü.Kar yağışı Taşlıçay ilçesine bağlı Gündoğdu, Samanyolu, Yeltepe ve Yankaya köylerinin yanı sıra Diyadin ilçesine bağlı Delihasan, Karaçoban, Yanıkçukur, Oğluloba, Dedebulak, Soğuksu Yuva ve Kuşlu köyleri etkilendi. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Yeltepe köyü sakinlerinden Kayahan Kuş, "Gece yağan yağmurun ardından kar başladı. Kar yaylalarımızda ve köylerimizin yüksek kesimlerinde 5 santimetre kalınlığı geçmiş durumda. Kar sabaha karşı köyde eridi fakat yüksek kesimlerde henüz erimedi. Şu anda hava sıcaklığı ise eksi 10 derece" dedi.Bu yıl yaklaşık 15 gün erken yağan kar nedeniyle çobanlar da zor durumda kaldı. Kar nedeniyle yüksek meralarda otlatılamayan koyunlar daha alçak kesimli noktalara götürüldü. .

Kaynak: AA / Güncel

Taşlıçay Gündoğdu Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title