Haberler

Kapısını Çaldığı Kadınları Dolandıran Şüpheli Yakalandı

İstanbul'da rastgele çaldığı kapı zillerinde karşısına çıkan kadınlara "Kocanızın bana borcu var. Bir miktarını vermezseniz haciz memurları aşağıda bekliyor" diyerek ikna ederek para, ziynet eşyası alan Orhan T.(25) polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da rastgele çaldığı kapı zillerinde karşısına çıkan kadınlara "Kocanızın bana borcu var. Bir miktarını vermezseniz haciz memurları aşağıda bekliyor" diyerek ikna ederek para, ziynet eşyası alan Orhan T.(25) polis tarafından yakalandı.

Şüphelinin Bağcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'de aynı yöntemle 16 kadını dolandırdığı ortaya çıktı. Polisteki ifadesinde paraya ihtiyacı olduğu için bu işi yaptığını söyleyen Orhan T. "Bir iki kez yaptıktan sonra kadınların bana inanıp para verdiğini görünce devam ettim" dedi.

ALTINLARI BOZDURURKEN YAKALANDI

Bağcılar'da polise başvuran F.D.(65) adlı kadının kapısını çalan bir kişi tarafından dolandırıldığını bu kişiye ziynet eşyalarını verdiğini söyleyerek şikayetçi oldu. F.D. ifadesinde "Bana kocamın ona borcu olduğunu söyledi. Eğer biraz ödeme yapmazsam haciz memurlarının aşağıda beklediğini söyledi. Ben de haciz memurları gelmesin diye para verdim. Ancak daha sonra eşimi arayınca gerçeği öğrendim." dedi. Polis, kadının verdiği eşkale göre şüpheliyi aramaya başlarken izini yakındaki bir kuyumcuda buldu. Dolandırdığı F.D.'den aldığı altınları bozdurmaya çalışan şüpheli Orhan T. polis tarafından gözaltına alındı.

MÜTHİŞ TAKTİK

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Orhan T.'nin rastgele apartmanları dolaştığı ve kapısında erkek adı olan kapıları çaldığı belirtildi. Kapıyı açan kadınlara, kocalarının bir alışverişten dolayı kendisine borcu olduğunu bir miktar ödeme alamazsa haciz memurlarıyla birlikte geri döneceğini söyleyen şüphelinin, para ve ziynet eşyalarını alarak ortadan kaybolduğu belirlendi. Şüphelinin kendisine inanmakta tereddüt eden kadınları sözde kocasıyla telefonla konuşuyormuş gibi yaparak "Tamam abla eşin bir miktar ödeme yapmanı istedi" diyerek kandırdığı öğrenildi.

ŞÜPHELİ "PARALARI TOPLAMAK KOLAY OLUNCA DEVAM ETTİM"

Polis tarafından yapılan soruşturmada şüphelinin aynı yöntemle 16 kadını dolandırdığı ortaya çıktı. Polisteki ifadesinde suçunu kabul eden şüphelinin işsiz olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğu için bu işi yaptığını söylediği belirtildi. Orhan T. ifadesinde "Birkaç kez yaptıktan sonra kadınların kolayca ikna olduğunu gördüm. Eve haciz memurlarıyla döneceğimi söyleyince korkup evde bulunan para ve ziynet eşyalarını bana veriyorlardı. Her şey çok kolay oluyordu. İnanmayanları da kocasını telefonla aramış gibi yaparak ikna ediyordum. " dedi. Şüpheli adliyedeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Küçükçekmece Bağcılar İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title