Haberler

Kapalı kapılar ardında AOÇ Pazarlığı

Güncelleme:

Koruma Kurulu toplantısını izleyemeyen mimarlar Kurul'un kapısından geri döndü.

AOÇ gündemiyle toplanan 1 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısını izlemeye giden mimarlar kapıdan çevrildi. Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, uzun süredir kurul toplantılarının gizli kapılar ardında yapıldığını ve toplantı izleme taleplerinin "davet edilirseniz gelirsiniz" noktasına getirildiğini kaydetti. Koruma Kurulu'nun engellemeleri için dava açtıklarını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:"Koruma Kurulu siyasi karar alıyor, son kurul toplantısında TBMM, Sosyal Tesisleri için AOÇ arazisini içerisinde olan ASKİ tarafından kullanılan alan istenmiş. AOÇ Bira Fabrikası alanındaki haklılığımız hukuken de ortada iken, TBMM yine bir AOÇ arazisini talep ediyor. Koruma Kurulu da buna alet oluyor. Bu çok yanlış, bu süreci yargıya taşıyacağız. AOÇ arazisi amacı dışında kullanılamaz" dedi.

AOÇ'deki camiinin de kurul gündeminde olduğu duyumunu aldıklarını belirten Candan,"Tam bir minareyi çalmış, kılıfına uydurma durumu. Kaçak Camii bitme aşamasında, karar kurula yeni geliyor. Vatandaş yapsa tepesine binerler, hükümet yapıp halkın tepesine çıkıyor. Üzücü olan Şu ki ; ibadethaneyi de kaçak noktaya getirdiler. Süreç yargıya taşınacak , AOÇ talanına izin vermeyeceğiz. Sorumluluğu olan Koruma Kurul'u üyeleri hakkında işlem başlatacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tezcan Karakuş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title