Haberler

Kaos Ortamı İstiyorlar

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, "FETÖ'cülerin mazlum ve mağdur edebiyatını ileri sürmelerinin sebebi tabiki bu işi sulandırmak ve bu işten sonuç alınamaz bir kaos ortamının oluşmasını bekliyorlar.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, "FETÖ'cülerin mazlum ve mağdur edebiyatını ileri sürmelerinin sebebi tabiki bu işi sulandırmak ve bu işten sonuç alınamaz bir kaos ortamının oluşmasını bekliyorlar. Buna meydan vermeyeceğiz. Vatandaşımız da vermeyecek." dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele ve örgüt üyesi olanlarla ilgili yapılan yargı sürecinin devam ettiğini, bu süreçlere de müdahil olunmaması, bunlarda da hassas ve titiz davranılması gerektiğini söyledi.

FETÖ'nun kullandığı yöntemlere alet olunmaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, "FETÖ'nün kullandığı yöntemler nedir? Bir tanesi mazlum ve mağdur edebiyatı. İkincisi de AK Partililer içerisindeki FETÖ'cüler ne zaman temizlenecek algısıdır. FETÖ'cülerin mazlum ve mağdur edebiyatını ileri sürmelerinin sebebi tabiki bu işi sulandırmak ve bu işten sonuç alınamaz bir kaos ortamının oluşmasını bekliyorlar. Buna meydan vermeyeceğiz. Vatandaşımız da vermeyecek. Hükümetimiz de Genel Merkezimizde kamuoyunu sürekli bilgilendiriyorlar." dedi.

"Dilekçeler tek elden çıkmış"

FETÖ üyelerinin yaptığı manipülasyonlara dikkat çeken Özdemir, ihraç edilenlerden daha çok itiraz olduğu yönünde olduğunu belirtti.

Manipülasyonlar için kendi tespitlerini aktaran Özdemir, "FETÖ mağduru olduğunu ileri sürüp itiraz dilekçesi verenler valilikler yada idare mahkemelerine yargı süreci başlatıyorlar. Valiliği ve idare mahkemesine yapılan itirazlara bakıyorsunuz bir grubun itirazlarının hepsi tek elden çıkmış. Yani bilinçli ve sistemli bir şekilde hareket eden bir grup var. Bu grupların evraklarını incelediğiniz de ve geçmiş dönemlerine baktığınızda bir şekilde bu örgütün içerisinde bulunmuşlar. Yurtlarında kalmışlar, bankalarına para yatırmışlar, sendikalarına üye olmuşlar, abilik ve ablalık yapmışlar, imamlık yapmışlar. Aslında o tabloyu çok rahat görebiliyorsunuz. Hükümetimiz de bunu tespit etmiş. Bizde kendi ilimizde bunu tespit edebiliyoruz. Bende İdare Mahkemesine ve valiliklere yapılan müracaatlara bakıyorum. Çünkü zaman zaman aynı müracaatı yapanlar bize de müracaat ediyorlar. Buna dikkat edelim. Bu sulandırmaya ve mazlum edebiyatı yapılmasın dikkat edelim." diye konuştu.

Derin tehdit

Manipülasyonlar içerisinde "Ak Parti içerisinde parti kendi temizliğini ne zaman yapacak olgusu"na dikkat çeken Özdemir, bunun çok masum bir talep gibi gözüktüğünü, "Mademki bu mücadeleye girdiler, iyi de bu mücadeleyi yapıyorlar AK Parti içerisindeki FETÖ'cüleri de temizlemeliler olgusu" görüntüsünün masum ama arkasında çok derin anlam ihtiva eden bir tehdit olduğuna dikkati çekti.

AK Partililer içerisinde FETÖ'cü olmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Şunun için söz konusu değil. AK Parti 17-25 Aralık 2013'te bu sürecin sonuna geldi. Yani süreç başlamadı sonuna geldi. Nedir? 17-25 Aralık'tan sonra biz bunların terör örgütü olduğunu ve devleti ele geçirmeyi planladıklarına dair nihai kararımızı verdik. Şimdi o noktadan sonra AK Parti bir yerel seçim, iki genel seçim, Cumhurbaşkanlığı ve iki büyük kongre geçirdi. Dolayısıyla biz kendi içimizde o aşamalarda peyderpey kendi içimizde bununla ilgili şüphe duyduğumuz arkadaşlarımızla ilgili yollarımız ayırdık. O yüzden AK Parti teşkilatları kendi içinde bir temizliğe gitmesine gerek yok ama buna rağmen münferit, çok özel, sızmış, kendini gizlemiş olanlara varsa tabiki onu tespit ettiğimizde de onların gereğini yapacağız. Bu genel konsept ile hareket ediyoruz."

Kamuoyunda bir seçim beklentisi sanki AK Parti teşkilatlarında seçim varmış algısıyla ilgili bir söylenti dolaştığına ifade eden Özdemir, AK Parti teşkilatlarında da böyle bir seçim algısının olmadığını söyledi.

Fakat belki Ankara'da yaptıkları İl Başkanları toplantılarından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir söylemiyle meydana gelmiş yeni bir belki seçim olmasa bile bir referandum süreci hareketlenmesi olabileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Özdemir AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title