Haberler

Kaos GL Derneğinden "Mülteci" Eylemi

Kaos GL Derneği, yaptığı basın açıklamasında, 20 Haziran 2011 tarihinin "Dünya Mülteciler Günü" olarak kutlanacağı hatırlatıldı.

Kaos GL Derneği, "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı Taslağı"nda LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel ve transgender) sığınmacı ve mültecilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden dolayı maruz kaldıkları ayrımcılıkların giderilmesi talebiyle eylem yaptı.

Yüksel Caddesi'nde toplanan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği grup üyeleri, "İkamet harçlarına hayır", "İltica suç değil haktır", "Hiç kimse yasa dışı değildir" yazılı dövizler taşıdı.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, 20 Haziran 2011 tarihinin "Dünya Mülteciler Günü" olarak kutlanacağı hatırlatıldı.

Mülteci ve sığınmacıların yaşadığı kötü koşulların eleştirildiği açıklamada, Türkiye'nin, Suriye'den gelen sığınmacıların hiçbirini geri çevirmemesi ve Suriye'deki şiddet ortamı ortadan kalkana kadar bu kişileri ülkelerine göndermemesi talep edildi.

Türkiye'deki uydu kentlerde yaşayan sığınmacıların, başta ikamet harcı olmak üzere yaşadığı sorunların giderilmesi istenen açıklamada, LGBT sığınmacı ve mültecilerin ise cinsel kimlikleri nedeniyle iki kez ayrımcılığa uğradıkları iddia edildi.

Grup üyeleri daha sonra yürüyerek geldikleri Yenişehir Postanesi'nden, "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Taslağı"nın LGBT sığınmacı ve mülteciler açısından da değerlendirilmesi talebini içeren mektubu İçişleri Bakanlığı'na gönderdi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title