Haberler

Türkmenler: Kanımızın Son Damlasına Kadar Savaşacağız

Güncelleme:

Türkmenler, Suriye'de rejim güçlerinin "baskı, işkence ve zulmüne" rağmen Bayırbucak (Türkmen Dağı) bölgesini bırakmayacaklarını ve sonuna kadar savaşacaklarını söyledi.

Suriye'de yoğun hava saldırılarına maruz kalan Lazkiye ili sınırları içerisindeki Bayırbucak (Türkmen Dağı) bölgesindeki Türkmenlerin, rejim güçlerinin "baskı, işkence ve zulmüne" rağmen bölgeyi terk etmedikleri bildirildi.

Orduya ait savaş uçaklarının yoğun saldırıları karşısında hastaneleri, okulları ve evleri yerle bir olan Türkmenler, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen "Ata Diyarı" Türkmen Dağı'nı terk etmiyor.

BOMBARDIMANA RAĞMEN BIRAKMIYORLAR

Türkmen Dağı'ndaki köylerden birinde yaşayan 64 yaşındaki Cemal Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenlerin asırlardan beri Türkmen Dağı'nda güven ve huzur içerisinde yaşadığını ve bölgeyi kimsenin terk etmediğini söyledi.

Suriye'de Esed ailesinin, yönetime geçmesinden sonra Türkmenlerin "çeşitli baskı, işkence ve zulme" maruz kaldığını ifade eden Muhammed, "Rejim güçlerinin kara ve hava saldırılarına rağmen Türkmenler Bayırbucak bölgesini terk etmedi. Orduya ait savaş uçakları köylerimize varil ve vakum bombasıyla saldırmasına rağmen çocuklarımız bölgeyi terk etmedi" dedi.

Bayırbucak bölgesindeki Türkmen evlatlarının şebbiha ve muhaberatın baskınlarından bıktığından yönetime baş kaldırdığını dile getiren Muhammed, kendisinin de rejimin işkence ve zulmüne maruz kaldığını vurguladı.

"40 GÜN BOYUNCA İŞKENCE YAPTILAR"

Devlette şoförlük yaparak kazancını sağlamaya çalışan Muhammed şunları kaydetti:

" Şam'a mazot almaya gittiğim bir günde rejim güçleri beni Humus'ta kontrol noktasında durdurarak çok kötü dövdüler. Askerler beni Humus'ta dövdüler, daha sonra Şam'a gönderdiler. 60 yaşında 40 gün boyunca rejimin işkencelerine maruz kaldım. Askerler ellerimden demir çubuklara astılar. Bu yaştaki bir insan nasıl devrim yapabilir? Ben hayatım boyunca elime silah değil, bir çakı dahi almış değildim. Hapiste gece gündüzü bilmez olduk. Rejim ne ihanetimizi gördü de bu işkenceleri bize yaptı?"

"SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ"

Şimdiye kadar ülkede herhangi bir olaya karışmadığını ve karışmayacağını vurgulayan Muhammed, "Şam yönetimi bizden topraklarımızı bırakıp başka yerlere göç etmemizi istedi. Biz bu topraklarda doğduk bu topraklarda öleceğiz. 4 yıl boyunca kimseden görmediğimiz cefayı rejim güçlerinden gördük. Buna rağmen yerlerimizden olmadık. Kanımızın son damlasına kadar bu toprakları da terk etmeyeceğiz" diye konuştu.

"REJİM BİZİ KURU EKMEĞE..."

Hapishanede günlerce az susuz kaldığının altını çizen Muhammed, rejimin hapishanelerde insanlara "acımasızca işkence, zulüm ve baskı" uyguladığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şam yönetimi birçok bölgede halkı aç susuz bırakıyordu. Rejim Türkmen Dağı'nda yaşayan bizleri bir kuru ekmeğe muhtaç etmek istiyordu fakat biz tarlalarımızda çalışarak iaşemizi sağlıyorduk. Biz bu topraklara çocuklarımız gibi baktık, hizmet ettik. Bu topraklar atalarımızın mirasıdır. Biz nasıl ata diyarı toprakları bırakıp başka yerlere göç edebiliriz? Beni bu topraklardan ayırmak isteyenler ancak beni bu topraklarda gömerler başka yerlere de değil. Ben de bu ülkede hayatını yitirenlerden daha iyi değilim. Rejim eğer çocuk çoluğu öldürecekse de öldürsün, artık Allah'tan başka kimseden korkmuyoruz. Atalarımızdan bize miras olarak kalan bu toprakları kimseye bırakmayız. Bizim rejimle bir sorunumuz yok, rejimin halka bir sorunu vardır."

Kaynak: AA / Dünya

Lazkiye Suriye Şam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (23)

AzerimobilWeb@haberler.com:

Ben bir şia olaraktan kürtlere helal olsun ırakta türkmenlere çok yardımı oldu aslında mezhep önemli değil muslumanlar bir olursa isıd kafırını ortadan kaldırır ısıde yardım edene allah en büyük cehennem ızdırabı versin amin

28
15
yanıtYanıtla
GSLIYIM AMA ARKANDAYIZ FENERBAHÇE:

Esed rejimi pkk rejimi ve sionist israil rejim 1 numaralı islam düşmanıdır

13
15
yanıtYanıtla
OTTOMAN EMPIREMobil-ANDROID:

ışid öso türkmen felan hepiniz birleşip şu esed ve kürtleri devirin gerisi kolay

4
23
yanıtYanıtla
egemobilWeb@haberler.com:

Damarlarında Türk kanı akan herkes kanının son damlasına kadar savaşır. Etek giyen biji obamacılar biraz örnek alsınlar.

8
17
yanıtYanıtla
gökhan ergin:

SİZ ÖNCE KENDİ KIÇINIZI KURTARIN SONRA VATAN TOPRAKLARINI KORUMA FASFATASIYLA SURİYE REJİMİNE KAFA TUTUN TÜRKİYE SINIRLARINA HAKİM OLSUN KAHPECE ORADA VURUP YAYLADAĞINDA KARI GİBİ SAKLANMAZSANIZ ESAD SİZİ 1GECEDE KÜLE ÇEVİRİR. EN BÜYÜK PARÇANIZ KULAĞINIZ OLUR. ORADA MİHRAÇ KOMUTAN VAR ONU TANIYOR MUSUNUZ?

11
9
yanıtYanıtla
tarık:

ypg severler önce ALLAH(CC) a dua edin ve de abd bombaladı işti size karşı oda var boş kahramanlık yapmayın

9
9
yanıtYanıtla
dersimli:

Rabbim sizlerin yarr ve yardımcısı olsun. sıkıntılarınızı gidersin. metanetinizi artırsın. hak yoldan çarpışmaktan ayırmasın.

11
7
yanıtYanıtla
hayri:

yüreğimiz sizinle. kobaniyi bırak türkmenlere bak !

9
7
yanıtYanıtla
OTTOMAN EMPIREMobil-ANDROID:

ypg mi ışid den korkmuyo hahaha amerikanın bombaları olmasa ışid kürt ırkını silicek dünyadan. her biji abd diyen sizler değilmi siniz

6
10
yanıtYanıtla
Akbulut Mobil-IOS:

Hani hdp CHP burda Türkler ölüyor neden sesiniz çıkmaz kobani diye bağıranlar nerde siniz

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title