Haberler

Kandilli'deki Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında çalışan maden işçileri, iş yerlerinin kapatılacağı iddiasıyla başlattıkları oturma eylemini sonlandırdı GMİS Genel Başkanı Alabaş: "Hema yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde 20 kişinin iş akdinin feshedilmesinden.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında üretimin durdurulacağını iddia eden maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) önünde başlattıkları oturma eylemini sonlandırdı.

Kandilli'deki kömür sahasında üretimin durdurulacağı ve 20 kişinin işten çıkarılacağı iddiası üzerine TTK Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan yaklaşık 500 maden işçisi, kurum ve Hema yetkilileri ile Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) yöneticilerinin görüşmelerinden sonuç alamamaları üzerine Zonguldak Valiliğine kadar yürüdü.

Valilik binası önünde de oturma eylemi yapan işçiler, Zonguldak Valisi Ali Kaban'la görüşmek istedi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve bazı sendika yöneticileri ile işçi temsilcileri, Vali Kaban'la görüştü.

Alabaş, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 saattir eylemde olan işçileri kutladığını belirterek, sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"Hema yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde 20 kişinin iş akdinin feshedilmesinden vazgeçildi" diyen Alabaş, "Buradaki problemin kaynağı TTK ile Hema yetkilileri arasındaki diyalog eksikliğinden kaynaklanıyor. Yani masanın etrafından buluşamamasından dolayı oluşan bir sorun. Taraflar, sorunu birbirlerine gönderdikleri yazışmalar yerine bir masanın etrafında tartışabilmiş olsalardı sorun bu kadar büyümeyecekti" ifadesini kullandı.

Alabaş, "Arkadaşlarımız mağdur olmayacak şekilde sorunun çözülmesi için Valimiz de devreye girecek. Bu sorunu uzamadan çözeceğiz. En kısa zamanda sorun çözülmezse bundan sonraki durağımız Hema'nın genel merkezi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önüdür. Çalışanlarımızı mağdur etmeden konuyu tatlıya bağlayacağız" dedi.

Eyüp Alabaş, şunları söyledi:

"Valimizle görüşmeye gittiğimizde 6 arkadaşımız bizimle geldi. Valimiz Ali Kaban, sorunun çözülmesi için söz verdi. Bu şehrin en büyük mülkü amiri Valimizdir. Sorunun çözümü adına kendi girişimlerini başlattı."

Maden işçileri, açıklamanın ardından otobüslere binerek Ereğli'ye hareket etti.

Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında üretimin sonlandırılacağını iddia eden maden işçileri, TTK önünde oturma eylemi başlatmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Hema Endüstri Zonguldak Ali Kaban Kandilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title