Haberler

Kandil, Öcalan'ın Silah Bırakma Çağrısı Yapacağını Yalanladı

Güncelleme:

Abdullah Öcalan'ın Mart 2015'te silahsızlanma çağrısı yapacağı yönündeki haberlere Kandil'den yalanlama geldi.

BBC Türkçe'ye konuşan, KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit, "PKK'nın Nevruz'da silahsızlanacağına ilişkin haberler doğruyu yansıtmamaktadır. Müzakare taslağında yer almamıştır" dedi.

Agit, silahsızlanma konusu için belirleyici olanın yasalarla garanti altına alınmış bir yol haritası olacağını vurguladı.

KCK Sözcüsü'ne, MİT'in Kandil'de görüşme yapacağı yönündeki haberler de soruldu.

Agit, "MİT heyetinin Kandil'e geldiği ya da gelecek olması şu an söz konusu değildir. Şu an için, böyle bir gereklilik olmadığını düşünüyoruz" dedi.

"GÖSTERİLERDE KONTROLÜ SAĞLAMAK ZOR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçen hafta Bugün gazetesine verdiği röportajda, hükümetin yeni güvenlik paketine karşı sokak eylemleri düzenlenebileceğine dair sözleri, hükümet tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Agit, bu tartışmalara neden olan 6-8 Ekim gösterilerinin, "halkın kendi öz iradesiyle gerçekleştirdiği eylemler" olduğunu söylüyor.

KCK, bu gösterileri tam olarak sahiplenmiş ancak eylemlerde işyeri, okul, Türk bayrağı, Atatürk büstüne saldırı gibi eylemleri provokatif bulmuştu.

Bu tür olası sokak gösterilerinde kendilerinin de eleştirdiği bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması için önlemler alıp almayacakları sorusuna ise Agit, şu cevabı verdi: "Biz hareket olarak Türk halkının değerlerine saygılı olduğumuz belirttik. Bu tavrımızda bir değişiklik yok. Fakat böylesi gösterilerde kontrolü sağlamak zordur. Ne kadar ve nereye kadar devam edeceğini söylemek de zordur. Bu tehlike her zaman vardır fakat bir geçeklik vardır ki, önderliğimizin sürece müdahalesi olmasaydı durum daha içinden çıkılmaz bir hal alabilirdi."

KCK, 12 Aralık günü yaptığı açıklamada, "HDP heyetinin bir iki gün içinde İmralı'ya gitmemesi durumunda, Öcalan'ın taslağını açıklayacağını" duyurdu.

Açıklama sonrası, İmralı'ya ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği büyük merak konusu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mahsum Korkmaz Kandil Dağı İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (51)

alparaslanMobil-ANDROID:

allah aşkına birakmayin o silahlari. sizi bu hükümet simartti. bi halt degilsiniz anliyin bunu. marabalar sizi

21
27
yanıtYanıtla
ÖZEL HAREKATÇI:

BEYLER TAHMİNİMCE SEÇİMDEN SONRA BÜYÜK OLAYLAR PATLAK VERECEK. GERİ ZEKALI İSRAİL UŞAĞI PKK BU GÜNLERİN KIYMETİNİ BİLSİN. İSTİHBARATIN BİLGİSİ OLMADAN KUŞ UÇMAZ. . . BURADAN SESLENİYORUM. G. DOĞULU MÜSLÜMAN BU İTLERE HİÇ BİR ZAMAN SAHİP ÇIKMADII. İNŞAALLAH BUNDAN SONRAD DA SAHİP ÇIKMAZ. HERKES BİLSİN Kİ BÜYÜK ŞIMARIKLIĞIN BÜYÜK TOKATI GELİYOR.

22
17
yanıtYanıtla
merdo:

sen once bu serefsizlerin kurtlerin namusuna kadar dil uzattiklari icin utan ama nerde sende o utanacak surat kimbilir soyu sopu belli olmayan birisin kendine kurt diyorsun kurtlerin onuru ve hasiyetine soz edenlerin onurunu hasiyetine tukureyim seni de onlarla beraber

yanıt1
yanıt7
TÜRK:

ADAMSIN TERMİNATÖR KARDEŞ SENSİN CAN SENSİN NE FAŞİST TÜRKLER NEDE MERDO GİBİ KÜRTLER KARDEŞİMİZ KARDEŞ SEN VE SENİN GİBİLER

yanıt0
yanıt0
TurkcemobilWeb@haberler.com:

Eeey yetkililer......Bu domuzlarin istedikleri sadece Teror listesinden kaldirilmasi baris gorusmelerini sadece arac olarak kullaniyorlar.diyelimki bu gun silah biraktikar yarin gulluk gulistanlikmi olacak her yer

16
22
yanıtYanıtla
alparaslanMobil-ANDROID:

baris olmasin ulaa olmasin. inceldigi yerden kopsun. ic savas ciksin bakalim nolacak, molotofa guvenenlerin sonu. kan akacak kan.yalvaracaksiniz baris die

12
26
yanıtYanıtla
m.alim@m.m:

Allahina gurban be

yanıt1
yanıt4
batmaneem@m.m:

Incelediği yerden kopsun hodri meydan azdan az coktan cok

yanıt6
yanıt3
GERCEKLERR:

Eskiden kandile operasyon Olunca bunlar kuzey IRAK''ın içine Kaçıyorlardı Şimdi Kacıcak Yerlerıde Kalmadı Eyy Hukumet Bu Hayinleri Bitirme Fırsatıdır Koca orduyu gönder üzerlerine Bunlar zaten heryerde Bitti IŞID bunları talan ettı son kalanlarıda biz talan edelım Tarihde bunları bıtırmek ıcın böyle bir fırsat gecmedı ülkemizin eline Hep kaçtılar artık kacacak delik de kalmadı kaçmazlar hepsı teslım olur cunku turk askeri teslim olanı öldürmez sen çözümünü yine yap hem diyorsun maşa bu pkk hemde bitirmiyorsun maşa olanla çözüm olur mu ey hükümet ? bunları tam bu zamanda bitirmemekle Bu Tarihi Hatayı yapmaya devam edersen Senı Bu Millet Asla Affetmez Bunu iyi bil . .

18
15
yanıtYanıtla
Güney doğum@m.m:

Sesli güldüm. 40 yıldır senin gibi çok konuşan oldu. Sese kulak verip operasyon yapanda oldu. Sonuç.0

yanıt7
yanıt4
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title