Haberler

    Kanarya Gekas'a Teslim: 2-0

    Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor deplasmanında Theofanis Gekas'ın gollerine engel olamadı, Ege temsilcisi haftayı lider olarak tamamladı.

    Spor Toto Süper Lig'de 4.hafta karşılaşmalarında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibine 2-0'lık skorla boyun eğerken, oynadığı ikinci deplasman maçında da puan kaybı yaşadı.

    Akhisar Belediyespor'a galibiyeti getiren goller ise sezona fırtına gibi başlayan Theofanis Gekas'dan geldi. Yunan golcü, Fenerbahçe'ye karşı attığı gollerle birlikte ligde bu sezonki gol sayısını 6'ya çıkarttı.

    Karşılaşmanın ilk yarısının genelinde oyunun temposu yüksekti. Akhisar Belediyespor uzun toplar ve ani ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışırken, Fenerbahçe ise Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in bindirmeleriyle kanat organizasyonlarıyla pozisyon aradı.

    AKHİSAR HIZLI BAŞLADI

    Ev sahibi ekip henüz 2. dakikada gole yaklaştı. Orta sahada topla buluşan Bilal, Mert’in önde olduğunu görünce yaklaşık 40 metrelik mesafeden şansını denedi ama Mert son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. 11. dakikada Douglas’ın uzun pasında solda topla buluşan Gekas, bekletmeden Kenan’a aktardı pasını. Ceza sahası dışında önünü boşaltan Kenan’ın sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

    13. dakikada Kuyt’ın uzun pasında sağdan ceza sahasına sokulan Gökhan, kalesini terk eden Oğuz’un üzerinden vuruşunu yapmak istedi ama deneyimli kaleci buna izin vermedi. 20'de sağ kanata atılan topa iyi hareketlenen Bruno, arka direkteki Gekas’a doğru ortasını yaptı. O noktada bomboş kalan deneyimli golcü, müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top auta gönderdi.

    GEKAS SAHNEDE

    Akhisar Belediyespor aradığı golü 23. dakikada buldu. Bilal’in savunmanın arkasına doğru gönderdiği topa Alves dokunamadı. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Gekas, düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 1-0.

    Golden sonra Fenerbahçe biraz daha harketlenerek baskısını arttırsa da, bu çaba gol için yeterli olmadı. 30. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşu sonrasında Alves’in pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Caner dar açıdan şansını denedi Oğuz gole izin vermedi. 37'de Caner’in soldan ortasında Webo ön direkte uçarak kafayı vurdu ama Oğuz direk dibinde topu kontrol etti ve ilk 45 dakika 1-0'lık Akhisar Belediyespor üstünlüğüyle sona erdi.

    FENERBAHÇE'Yİ YIKAN GOL

    Akhisar Belediyespor, ikinci yarıya da golle başladı. 49. dakikada ani gelişen Akhisar Belediyespor atağında sağ kanatta topla buluşan Bruno, bekletmeden içerdeki Gekas'a aktardı pasını. O da topun gelişine yaptığı düzgün vuruş yaptı. Mert'in müdahelesi yetersiz olunca top ikinci kez ağlarla buluştu: 2-0.

    56. dakikada Akhisar Belediyespor bir kez daha gole yaklaştı. Yine çabuk gelişen bir atakta savunma arkasına atılan topa Gekas hareketlendi ama tehlikeyi önceden sezen Mert kalesini terk edip tehlikeyi savuşturdu.

    KARTAL FORVETİ 4'LEDİ AMA...

    İkinci gol sonrasında İsmail Kartal, Bruno Alves'in yerine Emmanuel Emenike'yi oyuna dahil ederek hücum hattını dört kişiye çıkarttı. Bu hamlenin ardından Fenerbahçe daha fazla rakip yarı alanda görünse de yine rakip savunmayı aşmayı başaramadı.

    Maçın son bölümlerine doğru Diego bireysel çabalarıyla rakip savunmayı zorlarken, Brezilyalı yıldızın ceza sahası yayından attığı bir şut da az farkla üstten auta gitti. 76. dakikada ise Mehmet Topuz'la gole yaklaştı sarı-lacivertli takım. Emenike'nin topuk pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan deneyimli oyuncunun vuruşunda Oğuz gole izin vermedi. Maçın geri kalan bölümlerinde de gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda üç puan Akhisar Belediyespor'un oldu.

    Akhisar Belediyespor bu galibiyetle puanını 10'a yükselterek haftayı liderlik koltuğunda kapatırken, Fenerbahçe ise 7 puanda kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Akhisar Belediyespor Caner Erkin Fenerbahçe Ege Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title