Haberler

Kanalda boğulmalara karşı helikopterli müdahale -

Kent merkezindeki sulama kanallarında yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı çalışma başlatan polis ekipleri, helikopter destekli uygulama yaptı.

Kent merkezindeki sulama kanallarında yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı çalışma başlatan polis ekipleri, helikopter destekli uygulama yaptı.

Valilik kararı doğrultusunda, DSİ'ye ait sulama kanallarına girenlere idari para cezası kesilmesi uygulamasının ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ile polis merkezi ekipleri, kanallarda denetim yaptı. Polis helikopteriyle kanalda yüzdüğü tespit edilen çocuk ve gençler, ekip otolarına bindirilerek polis merkezlerine götürüldü.

Polisi gören bazı çocuklar, hayatlarını tehlikeye atarak kanalın karşı tarafına yüzerek kaçtı. Ekip aracına bindirilmek istenen bazı çocuklar ise polisin kendilerini serbest bırakması için uzun süre gözyaşı döktü.

Helikopter kamerasına ise üzerilerinde şişme simit bulunan çocukların kanala atladığı ve akıntıyla sürüklenirken büyüklerince yakalanarak suyun dışına çıkarıldığı anlar yansıdı.

Polis merkezlerine götürülen 18 yaş altı çocukların ailelerine haber verilirken, 18 yaş üstündekilere ise Kabahatler Kanunu'na göre 189 lira para cezası uygulandı. Kanallarda yaşanan boğulmaların önüne geçilmesi için başlatılan uygulamanın aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title