Haberler

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Gaziantep’te bir yıl önce karşılıklı çıkan silahlı çatışmada bir kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı olay sonrası, aralarında husumet oluşan Şanlıurfalı Şahin ve Gaziantepli Karaoğlu aileleri arasındaki kan davası, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, sanatçı İzzet Yıldızhan ve Suruçlu kanaat önderi Şeyh Abdurrahman Kocasuruç tarafından düzenlenen yemekte sona erdi.

Gaziantep'te bir yıl önce karşılıklı çıkan silahlı çatışmada bir kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı olay sonrası, aralarında husumet oluşan Şanlıurfalı Şahin ve Gaziantepli Karaoğlu aileleri arasındaki kan davası, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, sanatçı İzzet Yıldızhan ve Suruçlu kanaat önderi Şeyh Abdurrahman Kocasuruç tarafından düzenlenen yemekte sona erdi.

Royal Otel'de düzenlenen barış yemeğinde Milletvekili Abdulkadir Yüksel ve sanatçı İzzet Yıldızhan, aralarında husumet bulunan Gaziantep ve Şanlıurfalı iki aileyi barıştırdı. Barış yemeğinde konuşan Yıldızhan, "Kavga zamanı değil artık, bugün Güneydoğu'da yaşanan bu olaylardan dolayı hepimizin birbirine sarılması lazım" dedi.

Yemek öncesinde Karaoğlu ve Şahin ailesi üyelerini kapıda karşılayan heyet ardından salonda karşılıklı oturdu. Barış yemeğinde konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, bu olayın yaklaşık bir yıl önce cereyan ettiğini ifade ederek, dünyada barışmaktan daha güzel bir şey olmadığını söyledi.

Yüksel, "Karaoğlu ve Şahin ailemizin, gençleri arasında oluşmuş bir hadise için, hiçbirimizin olmasını istemediği bir hadise için burada bulunuyoruz. Bugün buraya rahmet yağıyor. Hepimiz, bu kardeşlik, birlik adına bu olmaması gereken ve belki de şu ana kadar birbirini hiç görmemiş iki aile arasında vuku bulunmuş bir hadise için buradayız. Biz bugün burada bu iki ailenin barışını gerçekleştiriyoruz. Kucaklaşmasını gerçekleştiriyoruz. Böyle bir olayın bir daha tekrarlanmamasını, Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu tür hadiselerin, bu coğrafyada son bulmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HERKESİN BARIŞA KATKISINI TAKDİR ETMELİYİZ"

Sanatçı İzzet Yıldızhan ise, bu iki aileyi barıştırma yemeğinde bulunduğu için mutluluk içerisinde olduğunu ifade ederek, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması temennisinde bulundu.Yıldızhan, "Bir yıl önce, Karaoğlu ve Şahin ailesi arasında, yaşanan olayın barış yemeğindeyiz. Tabi, ben bir tarafın kirvesiyim. İki aile de daha önce birbirini hiç tanımamış ve hiç görmemiştir. İki tarafa da geçmiş olsun diyoruz. Bugün, burada barışa katkıda bulunan herkes, başta sayın Milletvekilimizden tutun tüm kanaat önderlerinden aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Artık kavga zamanı değil barış zamanıdır. Barışa el uzatmalıyız. Nasıl buradaki duygular pekişiyorsa, herkesin barışa katkısını takdir etmeliyiz. Herkesin böyle barış duygularıyla yaşamasını istiyorum. Çünkü kavga zamanı değil artık, bugün Güneydoğuda yaşanan bu olaylardan dolayı hepimizin birbirine sarılması lazım. Yani bu da hiçbirimizin yaşanmasını istemediğimiz bir durumdur. Barışa katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ailelerin burada birbirine el sıkıştığı gibi, gönül birliğiyle aynı şekilde, duyguların yumuşamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Suruçlu kanaat önderi Şeyh Abdurrahman Kocasuruç da imanlı her insanın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Kocasuruç, imanlı bir insanın her zaman doğrunun ve haklının yanında olması gerektiğini de kaydederek, "Bir adam, iki kişinini kavga ettiğini gördüğünde onları ayırmak ve barıştırmak onun üzerine vaciptir. Kavga edenlerden biri babası ve biri de hasmı ise ve o kavgada haklı olan düşmanıysa babasının zulmüne dur demeyi bilmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından barış için dualar, olayda hayatını kaybedenler için sela okutuldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzzet Yıldızhan Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title