Haberler

Kamu Üzerine Düşeni Yaptı"

Sermaye Piyasası Uzmanı Arif Ünver, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarıyla ilgili, "Finans sektörü mevcut zor koşullarda reel sektörün yanında olmamıştır, devlet olmuştur.

Sermaye Piyasası Uzmanı Arif Ünver, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarıyla ilgili, "Finans sektörü mevcut zor koşullarda reel sektörün yanında olmamıştır, devlet olmuştur. Finans sektörü üzerine düşeni yapmadığı için devlet bu kararları almak durumunda kaldı." dedi.

Ünver, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı EKK kararları ile ilgili, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde finans sektörünün reel sektörü desteklemek adına risk almadan ilerlemek istediğini dile getiren Ünver, "Devlet, finans sektörünün almaktan imtina ettiği riskler konusunda kefil olmuştur. Finans sektörü mevcut zor koşullarda reel sektörün yanında olmamıştır, devlet olmuştur. Finans sektörü üzerine düşeni yapmadığı için devlet bu kararları almak durumunda kaldı." diye konuştu.

Toplantının içeriğine bakıldığında reel sektörün finans ile ilgili sorunlarının kapsamlı bir şekilde ele alındığının görüldüğüne dikkati çeken Ünver, "İstihdam, üretim ve ihracatı destekleyici kararlar var. Bu açıdan bakıldığında 2017 yılında büyüme tarafında ivme pozitif yönlü olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Yakın dönemde piyasalar normalleşecek"

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl de EKK kararları ile hükümetin bütün kesimlere mesaj verdiğini belirterek, özellikle oluşturulan 250 milyar liralık yeni kredi hacminin, piyasaların likidite ihtiyacını karşılama noktasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

EKK'da hem kısa vadeli hem de orta ve uzun vadeli kararların olduğunu belirten Karagöl, tedbirler ile sorun yaşayan firmaların nefes almasının sağlanacağını söyledi.

Karagöl, piyasalarda son dönemde yaşanan sıkıntılarda düşük tasarrufların da rol oynadığına dikkati çekerek, gelecek yıl kamuda yapılması planlanan tasarruf ile kamu kurumlarındaki Türk lirası farkındalığının önemine işaret etti.

Karagöl ayrıca, ihracatın artırılması noktasında Eximbank'ın sermayesinin artırılmasının da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Piyasalardaki dalgalanmaların geçici olduğunun altını çizen Karagöl, yakın dönemde piyasalarda normalleşme olacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Binali Yıldırım Karagöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title