Haberler

Kamu Personeli Danışma Kurulu Yarın Toplanacak

Güncelleme:

Kamu Personeli Danışma Kurulu, 4-C kapsamındaki personelin kadroya atanması, emeklilere promosyon içeren konuları görüşmek üzere yarın toplanacak.

Kamu Personeli Danışma Kurulu, 4-C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması, emeklilere promosyon ve aile teşvik paketi başta olmak üzere toplu sözleşme döneminde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuların görüşülmesi için yarın toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının katılması bekleniyor.

Daha önce 28 Mart ve 12 Nisan'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanan Kurul'da, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikler ele alınmıştı.

Yarınki toplantının gündemini ise toplu sözleşme döneminde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konular oluşturacak.

"KARAR BAĞLANAN HAKLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun kararlarının bağlayıcılığının olmadığını belirterek, Kurul'un kamu personelinin mali ve sosyal haklar dışında diğer hakları ve sıkıntılarının görüşüldüğü bir danışma kurulu niteliğinde olduğunu söyledi.

Toplu sözleşme döneminde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuların Kurul'da konuşulacağını ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

"Yaptığımız saha çalışmalarının ardından Memur-Sen olarak taleplerimizin başında kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, aile teşvik paketi, 4-C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması, istihdamda zorluk çekilen bölgelerde görev yapan kamu görevlilerine yönelik teşvik paketi ve emeklilere promosyon konuları geliyor. Bunların dışında, 2005 sonrası göreve başlayan memura bir derece verilmesi, disiplin affı, 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılması ve kamudaki yüksek öğretim mezunu işçilerin durumu da görüşülecek. Tüm bu konuların Kurul gündemine taşınması kadar uygulanması da önemli. Bunun için karara bağlanan hakların takipçisi olacağız." 


Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title