Haberler

Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kurumlar, kendi bütçeleri veya tasarrufları altında bulunan her türlü mali kaynaklarını kamu sermayeli bankalarda açtıracakları hesaplarda, organize para piyasalarında Türk Lirası cinsi borç verme işlemi aracını da kullanmakla yükümlü olacak.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kurumlar, kendi bütçeleri veya tasarrufları altında bulunan her türlü mali kaynaklarını kamu sermayeli bankalarda açtıracakları hesaplarda, organize para piyasalarında Türk Lirası cinsi borç verme işlemi aracını da kullanmakla yükümlü olacak.

Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığının, Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kurumlar, kendi bütçeleri veya tasarrufları altında bulunan her türlü mali kaynaklarını kamu sermayeli bankalarda açtıracakları hesaplarda, organize para piyasalarında Türk Lirası cinsi borç verme işlemi aracını da kullanmakla yükümlü olacak.

Ayrıca, vadeli mevduat faiz ile katılma hesabı getiri oranlarının belirtilen oranlardan düşük olması halinde mali kaynaklar, bu kapsamda da değerlendirilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title