Haberler

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Arabuluculuğu Sonuç Getirdi

Şikâyetçi, 1991 yılında Tapu ve Kadastro Meslek Yüksekokulundan ’tekniker’ unvanı ile mezun olduğunu, mezun olduğu tarihte ön lisans mezuniyet alanına göre dikey geçiş yapabileceği lisans programı Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü ve diğer mühendislik bölümleri olmasına rağmen, 2013 yılı Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda Tapu ve Kadastro Yüksekokulu için dikey geçiş yapılabilecek bölüm olarak sadece kamu yönetimi bölümünün açıldığını belirtti.

Şikayetçi, 1991 yılında Tapu ve Kadastro Meslek Yüksekokulundan 'tekniker' unvanı ile mezun olduğunu, mezun olduğu tarihte ön lisans mezuniyet alanına göre dikey geçiş yapabileceği lisans programı Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü ve diğer mühendislik bölümleri olmasına rağmen, 2013 yılı Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda Tapu ve Kadastro Yüksekokulu için dikey geçiş yapılabilecek bölüm olarak sadece kamu yönetimi bölümünün açıldığını belirtti. Şikayetçi, 2015 yılı DGS başvurularında Harita ve Kadastro ve eşdeğer mühendislik bölümlerinin tercih yapılabilecek lisans programları arasına eklenmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.

Şikayet başvurusunu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yetkilileriyle konunun çözümüne ilişkin görüşmeler yaptı. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun arabuluculuk girişimleri sonuç vererek şikayetçinin mağduriyeti giderildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2015¬DGS Kılavuzunun Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programlarını belirten TABLO¬2'de Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu mezunlarının tercih yapabileceği lisans programları arasına Kamu Yönetimi bölümünün yanı sıra Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Tapu Kadastro bölümlerinin eklendiğini Kamu Denetçiliği Kurumu'na bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title