Haberler

    Kamerun'da 1990 Dünya Kupası Ruhu Yaşanıyor

    Bazı Kamerunlular 1990 Dünya Kupası'nın ruhunu yaşatarak, bu akşam oynanacak maç için kazanma umudu taşırken, bazıları bu kadar iyimser değil.

    Continental'in katkılarıyla


    Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda bu akşam Meksika ile karşı karşıya gelecek Kamerun milli takımının taraftarlarından bazıları maçtan umutlu, bazılarıysa aynı umudu taşımıyor.

    1990 Dünya Kupası'nda, Kamerun milli takımının çeyrek finale kadar ulaşabilen ilk Afrika ülkesi olması, bazı futbolseverlerin için umut olsa da, bazıları bu yılki kupa için umutlu değil.

    Kamerun gazetesi Le Jour'un spor muhabiri Achille Chountsa, "Her şey ilk maçta belli olacak. Milli takımımız, Meksika karşısında başarılı performans sergileyebilirse gerisi gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

    "İnatçı Aslanlar"ın eski futbolcularından Joseph Antoine Bell ise 1990'ın hala hafızlarda olduğunu belirterek, kimsenin 1994,1998, 2002 ve 2006'deki başarısızlıkları hatırlamak istemediğini ifade etti.

    Meksika ile Kamerun arasında 22 Eylül 1993'te ABD'nin Los Angeles kentinde oynanan özel maçı Meksika 1-0'lık sonuçla kazandı. Bu özel maç dışında karşı karşıya gelmeyen Meksika ve Kamerun, tarihlerinde ilk kez resmi bir maçta karşılaşmış olacak.

    Kamerun'da satıcılar müşteri çekmek amacıyla kılık değiştirdi


    Öte yandan Kamerun'da baştan aşağıya milli takımın renklerine bürünen satıcılar, "İnatçı Aslanlar"ın elenmesinden sonra zaten satışların duracağını bu nedenle ne kadar futbol ürünü satılırsa o kadar kar elde edeceklerini düşünüyor.

    “İnatçı Aslanlar” lakaplı Kamerun takımının maçına günler kala ürünlerin fiyatları yükselmese de alışveriş yapanların sayısı azalmıyor.

    Nijer ve Gine'de dünkü maç sırasında elektrikler kesildi


    Nijer ve Gine'deki futbolseverler ise Dünya Kupası maçlarını kaçırma konusunda endişeli.

    Bu ülkelerdeki elektrik enerjisi sorunu dün Brezilya ve Hırvatistan arasındaki açılış maçı sırasında bir kez daha öfkeye yol açtı.

    Elektrik kesintisi nedeniyle Nijer’in başkenti Niamey’deki futbolseverler maçı izleyemedi.

    Gine’nin başkenti Conakry’de ise durum çok farklı değildi. Almamyah, Kaloum, Kipe gibi bazı mahallelerde, elektrikler kesildiği için gençler sokaklara çıkarak ellerinde "Dünyadaki herkes gibi, biz de Dünya Kupası'nı takip etmek istiyoruz” pankartlarıyla, kesintileri protesto etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Kamerun Nijer Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title