Haberler

Kamalak, "Dünya Sistemi ve Türkiye" Konulu Konferansa Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Salondan genel görüntü Katılanlardan detaylar Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın konuşması Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: "Dün Çanakkale'de omuz omuza düşmana karşı mücadele eden, vücutlarını birbirlerine siper eden dedelerin torunları, bugün birbirlerine düşmanlarının silahıyla ateş ediyor, mermi yağdırıyor" Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dün Çanakkale'de omuz omuza düşmana karşı mücadele eden, vücutlarını birbirlerine siper eden dedelerin torunları, bugün birbirlerine düşmanlarının silahıyla ateş ediyor, mermi yağdırıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak

Salondan genel görüntü

Katılanlardan detaylar

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın konuşması Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"Dün Çanakkale'de omuz omuza düşmana karşı mücadele eden, vücutlarını birbirlerine siper eden dedelerin torunları, bugün birbirlerine düşmanlarının silahıyla ateş ediyor, mermi yağdırıyor"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dün Çanakkale'de omuz omuza düşmana karşı mücadele eden, vücutlarını birbirlerine siper eden dedelerin torunları, bugün birbirlerine düşmanlarının silahıyla ateş ediyor, mermi yağdırıyor." dedi.

Kamalak, Anadolu Gençlik Derneğince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen "Dünya Sistemi ve Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, dünyadaki ve Türkiye'deki sistemin değişmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 11,1 olduğunu ve gittikçe arttığını belirten Kamalak, "Gençler arasındaki işsizlik, yaklaşık yüzde 20. Üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 25'lerde. Böyle olmamalı. İnsanımız çalışmak istiyor. Çalışmak isteyene saygı duymamız lazım. Eğer sistem bu genci değerlendiremiyorsa bu sistemin değişmesi lazım." diye konuştu.

Kamalak, Güneydoğu'dan her gün şehit haberleri geldiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Kiminle savaşıyoruz? Düşmanımız kim, ne oldu bize? Dün Çanakkale'de omuz omuza düşmana karşı mücadele eden, vücutlarını birbirlerine siper eden dedelerin torunları, bugün birbirlerine düşmanlarının silahıyla ateş ediyor, mermi yağdırıyor. Ne oldu bize? Ülkemizin en sağlam bölgelerinden biri olan Karadeniz'imizde bile üç gün önce Giresun'da bir karakolumuzun komutanı şehit edildi. Suçu ne? Şu halde bu sistemin değişmesi gerekiyor Türkiye'de."

"Batı, dünyanın kabadayısıdır, zorbasıdır"

Kamalak, İslam aleminin batının adeta benzin istasyonu durumunda olduğunu öne sürerek dünyanın en kıymetli, kaliteli petrolünün İslam coğrafyasında çıktığını söyledi.

"Batı dünyanın kabadayısıdır, zorbasıdır. Bugünkü gözyaşının, elemin, ızdırabın, kanın asıl sorumlusu batıdır. Bu böyle gidemez, gitmemesi lazım" diyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Yerkürede 7,5 milyar insan yaşıyor. Bunun 1 milyarı aç. 1 milyar 200 milyon insan günde 1 dolardan daha düşük ücretle çalışıyor. 2 milyar insan yoksul. 1 milyar insan sağlıklı sudan mahrum. 1 milyar genç, okuma yazma bilmiyor. Her saat açlıktan ve ilaçsızlıktan 300 çocuk hayatını kaybediyor. 1,5 milyar insan terör mağduru. 70 ülkenin sınırlarında adeta timsahın avını beklediği gibi 110 milyon kara mayını var. Dünyadaki bütün su problemini çözmek için 2 milyar dolarlık harcama yeterli olduğu halde bu alana gidilmiyor ve yılda 200 milyar dolarlık kozmetik tüketiliyor."

Kamalak, 200 milyar dolarlık harcama ile tüm açları doyurmanın mümkün olduğunu aktararak "Her yıl 600 milyar dolar civarında futbola para sarfediliyor. 5 kişinin toplam serveti 400 milyar doların üzerinde. 62 kişinin serveti 3,5 milyar insanın servetinden daha fazla." dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 1'inin dünya gelirinden aldığı payın, geri kalan yüzde 99'unun aldığı paydan daha fazla olduğuna işaret eden Kamalak, "Bu böyle gitmez, gitmemesi lazım. Bu düzenin değişmesi lazım çünkü bu dünyada herkese yetecek kadar yer de nimet de var ama adil bir düzen yok." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title