Haberler

    Kaliforniya Ekonomik Büyüklükte Fransa'yı Geçti

    Güncelleme:

    ABD'nin Kaliforniya eyaleti şu anda bir ülke olmamasına rağmen ekonomik büyüklüğü ile Fransa'yı geride bıraktı ve dünyanın en büyük altıncı ekonomisi oldu.

    ABD'nin Kaliforniya eyaleti, dünyanın en büyük ekonomileri sıralamasında dev ülkeleri geride bıraktı. Kaliforniya şu anda bir ülke olmamasına rağmen ekonomik büyüklüğü ile dünyanın en büyük altıncı ekonomisi oldu.

    GEÇEN YIL EN BÜYÜK SEKİZİNCİ EKONOMİSİYDİ

    Kaliforniya geçen yıl ise dünyanın en büyük sekizinci ekonomisine sahipti. Kaliforniya Silikon Vadisi ve Hollywood gibi önemli gelir kapılarına sahip. Buna ek olarak imalat, tarım da yine eyaletin başarılı olduğu alanlar.

    İSTİHDAMDA ABD'NİN ÜZERİNDE

    Kaliforniya'nın bu büyümesinde doların diğer para birimlerine karşı güçlenmesinin etkili olduğu ifade edildi. ABD'nin en kalabalık eyaleti olan Kaliforniya, istihdam üretiminde de ABD ortalamasının üzerinde.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Silikon Vadisi Kaliforniya Hollywood Dünya Ekonomi Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    adı lazım değil:

    onlar bu durumdayken biz daha nihat hatipoğlunun programını izleyip, milletin beyin yakan sorularına gülüp eleştiri yapalım

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title