Haberler

Kahramanmaraş'ta Binlerce Kişi Sudan Zehirlendi

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde şebeke suyundan bulaşan bakteri nedeniyle binlerce kişi hastanelik oldu.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde binlerce vatandaş şebeke suyundan zehirlenerek hastaneleri doldu. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

TÜM ECZANELER GECE BOYU AÇIK KALACAK

Şebeke suyundan yayılan salgın nedeniyle Elbistan Devlet Hastanesi başta olmak üzere, özel hastaneler, aile hekimleri, tüm eczaneler, gece boyunca açık kalacak.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Elbistan Belediyesi'nin kontrolünde bulunan su dağıtım merkezinde gerekli ilaçlamaların yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, yaşanan sağlık probleminin biran önce kontrol altına alınması için yetkililere çağrıda bulundu.



ACİL SAĞLIK MERKEZLERİ DOLDU TAŞTI

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde; ishal, yüksek ateş ve kusma şikayetleri ile çoğu çocuk binlerce kişi hastanelere akın ederken, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

"VATANDAŞLARIMIZ TABURCU EDİLMİŞTİR"

Konuyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada; 26.08.2016 tarihinde Elbistan ilçemizde saat 24.00 dan itibaren Elbistan Devlet hastanesi ve Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine bulantı, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile başvuru olmuş, sağlık personellerimizin gerekli tetkik ve muayenelerinden sonra tedavileri yapılarak vatandaşlarımız taburcu edilmiştir.

"HASTANELERİMİZE YOĞUN MÜRACAAT YAŞANMIŞTIR"

27.08.2016 tarihinde ise sabah saatlerinden itibaren hastanelerimize bulantı, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler ile yoğun müracaat yaşanmıştır. Elbistan İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Başhekimliğimizce gerekli tedbirler hızlı bir şekilde alınmış, sağlık kurumlarımızda görev yapan tüm personel göreve çağrılmış ve vatandaşlarımızın tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir.

Ayrıca Halk sağlığı müdürlüğümüzce de tüm aile sağlık merkezleri açılarak aile hekimlerimizin tamamı göreve çağrılmıştır.

"HİÇBİR HAYATİ TEHLİKE SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR"

Elbistan'da bulunan eczanelerimiz 27.08.2016 tarihi itibariyle gece saat 02.00'a kadar açık tutularak ihtiyaç halinde vatandaşlarımıza hizmet vermeleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili gerekli ilaç ve malzeme tedariki sağlanmış olup ilçe merkezindeki tüm hastane ve aile hekimliklerine gönderilmiştir.

İshal, bulantı, karın ağrısı gibi şikayetler ile ilgili hastanelerimize ve aile hekimliklerimize müracaat eden vatandaşlarımızın hiçbirinde hayati tehlike söz konusu olmayıp, gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak taburcu edilmişlerdir.

Ayrıca İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce su numuneleri alınarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüze gönderilmiş ve detaylı laboratuvar çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın laboratuvar sonuçları kesinleşinceye kadar içme suyunu kaynatarak kullanması uygun görülmektedir.

"GEREKLİ ADLİ İŞLEM VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığımızca da konu ile ilgili gerekli adli işlem ve soruşturma başlatılmıştır.

Kahramanmaraş Valiliğimiz koordinesinde, Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi, KASKİ, Sağlık Kuruluşları ve ilgili birimlerle kriz merkezi oluşturulmuş olup sorunun kaynağının tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

Vatandaşlarımızın resmi kurumların bilgilendirmesi dışında hiçbir bilgiye itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Elbistan Belediyesi Kahramanmaraş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title