Haberler

Kahramanmaraş'ta Av Sezonu Açıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta cumartesi günü yaban domuzu ile başlayan av sezonu 23 Ağustos tarihinde bıldırcın ve üveyik türleriyle devam edecek.

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, "Cumartesi günü yaban domuzu ile başlayan av sezonu 23 Ağustos tarihinde bıldırcın ve üveyik türleriyle devam edecek" dedi.

Kalınkütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması için 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirtti.

Avcıların izin verilen türlerin dışında av yapmamasını gerektiğini aktaran Kalınkütük belgeli avcıların ise belirlenen limitleri kesinlikle aşılmaması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Cumartesi günü yaban domuzu ile başlayan av sezonu 23 Ağustos 2014 tarihindeki bıldırcın ve üveyik türleriyle devam edecek. Bu kapsamda kesinlikle usulsüz avlanma yapılmamasını, avlanma ehliyeti olmayanların av alanlarına gitmemesini istiyoruz. Belgeli avcılarımızın ise avcılığın etik ve yasal kurallarına uymalarını bekliyoruz bu konuda koruma kontrollerimiz yılın 365 günü 24 saat esasına göre devam ediyor. Uygulanan yasağın ihlal etmesi durumunda bölge halkımızdan yetkili birimler ile fahri av müfettişlerimize gerekli kolaylığı göstermelerini diliyoruz"

Kalınkütük, Merkez Av Komisyonu tarafından yayımlanan bildirilerde nesli tehlike altında olduğu belirtilen türlerin avlanmasının kesinlikle yasak olduğunu anımsattı.

Geçen av sezonun da 146 avcıya usulsüz avlanmadan dolayı 136 bin 400 lira para cezası uygulandığını hatırlatan Kalınkütük, gece avı yapan 4 araca ve takoz bulundurmadan av yapıldığı gerekçesiyle 38 tüfeğe el konulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title