Haberler

Kahramanmaraş'ta 30 Suriyeli Aile Cami Avlusunda Yaşıyor

Güncelleme:

Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerden 30'u, Kahramanmaraş'ta caminin avlusunda yaşamaya çalışıyor.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerden 30'u Kahramanmaraş'ta caminin avlusunda yaşamaya çalışıyor. 10 gündür caminin avlusunda kalan Suriyeli aileler, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE ZOR GÜNLER GEÇİRİYORLAR

Suriye'nin İdlib ve Humus kentlerinden gelen yaklaşık 30 aile, 10 gündür Dulkadiroğlu ilçesindeki Sanayi Camisi'nin avlusunda kalıyor. İlçe halkının temin ettiği battaniye ve yemeklerle günlerini geçiren aileleri soğuyan hava nedeniyle zor günler bekliyor. İki gün önce sağanak altında kalan aileler, soğuk gecelerde özellikle çocuklarının sağlığından endişe ediyor.

ÇALIŞACAK İŞ BULAMIYORLAR

Sabah kalktıklarında kendilerini unutup çocuklarıyla ilgilenen aileler, ilaç bulma telaşına düşüyor. Humus'tan gelen Mustafa Talib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gündür cami avlusunda yaşadıklarını, para kalmadığını, çalışacak iş de bulamadıklarını söyledi. Çocuklarıyla 11 kişi olduklarını belirten Talip, "2 gün boyunca yağmurun altında kaldık. Geceleri de artık soğudu. Dışarıda yatmak zor oluyor. Biz yatsak çocuklar sabah çok öksürüyor. Hayır sahiplerinin bizlere kapılarını açmasını bekliyoruz. Belki bir ev açarlar, bizim yüzümüze bakarlar çünkü çocuklarla çok perişan olduk" diye konuştu.

"CAMİNİN KAPILARINI AÇTILAR, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ"

İdlib'den gelen Yusuf Ahmet Hammudi de 10 çocuk babası olduğunu, çocuklarından ikisinin iki hafta önce sınırda dünyaya geldiğini anlattı.Türk halkına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ülkenin kapılarını açmalarından dolayı teşekkür eden Hammudi, kış geldiği için çok yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydeden Hammudi, şunları dile getirdi: "Caminin kapılarını açtılar, çok teşekkür ederiz. Cami avlusunda kalıyoruz ama artık kış geldi, o yüzden bir kardeşlik eli bekliyoruz. 3 gün önce bize battaniye ve yemek gibi yardımlar geldi. Biz hepimiz kardeşiz. Lütfen, halktan bize kapılarını açmasını bekliyoruz."


Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Suriye İdlib Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (2)

mehmetMobil-ANDROID:

devlet adamı ileri görüşlü olmalı.hem suriye yi iç savaşa sürükledi hem de mültecileri perişan etti.allah cezanı verecek tayyip.

1
1
yanıtYanıtla
Yahudinin vicdanı müslümanı seviyorMobil-IOS:

İmkanı olupta bu insanlara bir barınak sağlayacak insan oğlu eğer sen müslüman isen ben yahudiyim madem bunu biliyor görüyorsun o zaman müslümanlığından şüpe et

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title