Haberler

Kahramanmaraş'ın Destanı Öğrencilere Anlatacak Film Tanıtıldı

* Serdar Gökhan,"Tarihe meraklı bir insan olarak, gençlerin izleyeceği bir yapımda rol alarak tarihimizi yeni nesillere aktarmak benim için önemliydi.

* Serdar Gökhan,

"Tarihe meraklı bir insan olarak, gençlerin izleyeceği bir yapımda rol alarak tarihimizi yeni nesillere aktarmak benim için önemliydi. Amacımız bunun bir sinema filmi haline de getirilmesidir. Bu tür projelere ihtiyacımız var"

Haber-Kamera Enver ALAS / İstanbul DHA

Kurtuluş Savaşı'nda düşman işgaline karşı büyük bir başarı gösteren Kahramanmaraş'ın milli mücadeledeki direnişini anlatan "İstiklalden İstikbale 12 Şubat Kahramanmaraş Destanı" adlı kısa filmin basın tanıtımı İstanbul'da yapıldı.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen 25 dakikalık filmin yönetmenliğini Turan Haste yaptı, başrolü ise 'üstat' rolüyle Serdar Gökhan oynadı. Maraş destanını anlatan filmde Kemal Denizci, Reyhan İlhan ve İzzet Lüleci gibi isimler de tarihi karakterlere hayat verdi.

OYUNCULAR TANITIM TOPLANTISINDA

Şişli'de bir otelde düzenlenen basın toplantısına 12 Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile yönetmen Turan Haste, oyuncular Serdar Gökhan ve Kemal Denizci katıldı. Burada bir konuşma yapan Hanefi Mahçiçek, filmle Kahramanmaraş'ı tanıtmak ve Maraş'ın Kurtuluş Savaşı sırasındaki destanını tüm Türkiyeye en doğru şekilde anlatmak için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

"MİLLİ MÜCADELENİN ÖNCÜLERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ"

Mahçiçek, "Milli Mücadelenin öncülerini, memleketin değerlerini ve bu uğurda şehadete ermiş insanları unutturmayacağız. Çocuklarımız bu ülkenin hangi şartlarda nerelere geldiğini bir defa daha hatırlayacaklar. Filmimizin amacı budur" dedi.

"MARAŞ BİZE MEZAR OLMADAN DÜŞMANA GÜL BAHÇESİ OLMAYACAK"

Hanefi Mahçiçek, "Bunları filmlerle ekrana taşıyarak ve çizgi romanlarla görselleştirerek çocuklarımıza sunarsak o zaman daha kolay hatırlayacaklar, okuyacaklar diye düşünüyoruz. Filmimizle, 'Maraş'ın bize mezar olmadan, düşmana gül bahçesi olmayacağını' yeni nesillere de öğretmiş olacağız" diye kouştu.

SERDAR GÖKHAN: "BU TÜR PROJELERE İHTİYACIMIZ VAR"

Filmde 'üstat' karakterini oynayan Serdar Gökhan ise konuşmasında projeye neden katıldığıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Projenin ilk kendisine ulaştığında oldukça heyecanlandığını kaydeden Gökhan, "Tarihe meraklı bir insan olarak, gençlerin izleyeceği bir yapımda rol alarak tarihimizi yeni nesillere aktarmak benim için önemliydi. Amacımız bunun bir sinema filmi haline de getirilmesidir. Bu tür projelere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

İLK GÖSTERİM 9 ŞUBAT'TA

Konuşmaların ardından 25 dakika süren film, basın mensuplarıyla birlikte izlendi. Film 9 Şubat'ta, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenecek bayramda ilk kez Kahramanmaraş halkıyla buluşacak. Ardından film, Kahramanmaraş ve ilçelerindeki okullarda gösterime girecek. Ayrıca filmin Türkiye genelindeki okullarda da öğrencilere izletilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Mahçiçek Kemal Denizci Serdar Gökhan Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title