Haberler

Kağıthane'de Kuyumcu Soygunu

Güncelleme:

Kağıthane'de geçtiğimiz cumartesi günü saat 11.30 sıralarında İnci Kuyumculuk'ta soygun meydana geldi.

Kağıthane'de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen soygun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde kar maskeli silahlı bir soyguncu içeri girip kuyumcuya silah doğrultuyor. Elindeki temizlik fırçasını bu kişiye karşı koyan kuyumcu Halil İbrahim İ. (30) bir süre sonra direnmekten vazgeçiyor. Daha sonra 2 kişi daha içeri giriyor. 1 kişi ise araç sürücüsü olarak dışarıda bekliyor. İçeri giren soyguncular vitrinlerde bulunan ve piyasa değerinin 150 bin lira olduğu belirlenen yaklaşık 2 kilogram altını alarak kaçıyor.

BAŞBAKANLIK KORUMALARI FARKETTİ

Şüpheliler geldikleri araca bindiği sırada tesadüfen olay yerinden geçerken durumu farkeden Başbakanlık koruma aracı arkadan gelerek şüphelilerin aracına çarptı. Kaza sonrası araçtan inen sürücü ile birlikteki 4 kişi ellerindeki altınlarla kaçmaya başladı. Şüpheliler bir süre sonra ellerinde bulunan altınları ve 1 silahı atmak zorunda kaldı. İhbar üzerine gelen Gasp Büro Amirliği dedektifleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Plakasız aracı incelemeye alan ekipler şase numarası üzerinden plakaya oradan da sahibine ulaştı. Yapılan tespitlerde aracın bir kasko şirketinden kiralandığı belirlendi.

2 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Kasko şirketine giden ekipler aracı kiraladığı görünen kişiye ulaştı. Ancak bu kişinin kiralama işlemi sırasında köyde olduğunu gitmeden de aracını bir arkadaşına bıraktığı belirlendi. Aracın bırakıldığı bu kişiye de ulaşan polis, aracın kaza yaptığını bu yüzden de araç sahibinden alınan vekaletname ile kaskodan kiralık araç alındığını ancak alınan kiralık aracın da yine vekaletname ile başka birine verildiğini belirledi. Bunun üzerine ekipler 2 vekaletname ile aracı kasko şirketinden teslim alan Kemal Ö'ye (30) ulaştı. Kemal Ö., Dilovası'nda saklandığı evinde gözaltına alındı.

Kemal Ö.'nün verdiği bilgi üzerine Ali Y.(27) de Kağıthane'deki evinde gözaltına alındı. Yakalanan 2 şüphelinin cezaevi arkadaşı olduğu ve çok sayıda suçtan sabıkası olduğu belirtildi. Şüphelilerin ifadelerinde soygunla ilgili herhangi bir gerekçe göstermediği ifade edildi. Kemal Ö. ve Ali Y. Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. 2 şüpheli ise aranıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title