Haberler

Kağıt ve Pet Şişe Toplayıcılarına Yönelik Operasyon

Toroslar ilçesinde, belediye ekiplerince kağıt ve pet şişe toplayıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.

Toroslar ilçesinde, belediye ekiplerince kağıt ve pet şişe toplayıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda toplanan malzemeler, geri dönüşüm aktarma istasyonlarına, el konulan araçlar ise Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, toplayıcılar hakkında vatandaşlardan kendilerine yoğun şikayet geldiğini bildirdi.

Son dönemlerde sayıları hızla artan toplayıcılara karşı etkin bir mücadele başlattıklarını belirten Tuna, "Kağıt ve pet şişe toplayıcıları trafikte olumsuz hareketlerde bulunarak araç sürücülerine karşı tehlike oluşturmaktadır. Birçoğunun kullandığı araçta ışık ve ayna bulunmamakta. Bu toplayıcılar arasında yaşı küçük çocuklar da bulunuyor. İlerleyen günlerde daha büyük kazalara sebebiyet vererek hem kendi hem de diğer sürücülerin canlarını yakabilirler. Bu nedenle, halkımızın sağlığı ve güvenliği için başlattığımız bu mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

Tuna, ayrıca şunları kaydetti:

"Belediye olarak çöplerin yerinde ayrıştırılması noktasında 5 mahallede poşetle toplama sistemine geçtik. Başarılı bir sonuç aldığımız bu sistemi ilçemiz genelinde yaygınlaştıracağız. Bu noktada vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını ve geri dönüşüm malzemeleriyle evsel atıkları birbirinden ayrıştırarak atmalarını istiyoruz. Ayrıca, belli noktalara, atık pil toplama makineleri ve bayat ekmek kutuları monte ettik. Son dönemlerde de eski giysilerin toplanması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması için ilçemizin belli noktalarına yerleştirdiğimiz giysi toplama kutuları ile geri dönüşüme verdiğimiz önemi gözler önüne serdik."

Kaynak: AA / Güncel

Hamit Tuna Toroslar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title