Haberler

Kagider ve İşık Üniversitesi'nden Kadınlar İçin İşbirliği

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Işık Üniversitesi kadın girişimciliği ve istihdamını artırmak amacıyla girişimcilik eğitimlerini tek bir platformda toplayan "KAGİDER Pusula" için işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Işık Üniversitesi kadın girişimciliği ve istihdamını artırmak amacıyla girişimcilik eğitimlerini tek bir platformda toplayan "KAGİDER Pusula" için işbirliği protokolü imzaladı.

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ev sahipliğinde, Işık Üniversitesi Rektörü Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Beba ve her iki kurumun yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen lansman toplantısı ve imza töreninde işbirliğinin detayları paylaşıldı.

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, toplantıda yaptığı konuşmada KAGİDER olarak, kadın girişimciliğinin sadece bir cinsiyet meselesi değil, aynı zamanda bir kalkınma, eşitlik ve ekonomik gelişim fırsatı olduğunu dile getirdi.

Oktar, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda 13 yıllık girişimcilik projesi deneyimimizi kullanarak girişimcileri destekleme çalışmalarımıza, böyle anlamlı bir günde, bir yenisini daha eklemenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. KAGİDER Pusula adlı internet portalı üzerinden çok daha fazla sayıda kadın girişimci, kadın girişimci adaylarına eğitimlerimizi ulaştırarak kadın istihdamını desteklemeyi hedefliyoruz.

Projenin akademik partneri olan ve konunun uzmanı akademisyenleriyle KAGİDER Pusula projesinde paydaşımız olan Işık Üniversitesi'ne bu projeyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdikleri için teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye çapında girişimci kadınlara erişimimizi sağlayarak kadın girişimcilere yön gösterecek bu projenin hayata geçebilmesi için sergiledikleri örnek ekip çalışması ile altyapı için gerekli fonu yaratan değerli üyelerimize ve Ben 1 Gün Kadınken oyunumuza destek veren BKM ekibine emekleri için minnetimizi ifade etmek isterim."

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay ise kadın girişimcilerin ve kadın girişimci adaylarının eğitilip iş hayatında daha etkin olmalarına destek vermek üzere başladıkları çalışma ile kadın istihdamına ve kadın girişimciliğine verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-KAGİDER Pusula

Toplantıda verilen bilgilere göre, KAGİDER Pusula platformunda, KAGİDER "İşimi Kuruyorum Eğitim Modülleri'nin yanı sıra yeni girişimciler için girişimciliğe dair yararlı bilgiler, ilham veren başarı hikayeleri ve finansal erişim bilgileri yer alacak.

Kadın girişimcilere internet üzerinden "İşimi Kuruyorum" eğitimlerinin verileceği işbirliği kapsamında Girişim Gurusu Prof. Dr. Ali Beba rehberliğinde Işık Üniversitesi, KAGİDER Pusula internet portalında verilecek eğitimlerin içeriklerinin oluşturulması ve geliştirilmesinde KAGİDER'e akademik ve pratik destek sunacak.

KAGİDER tarafından portal için hazırlanan "İşimi Kuruyorum" adlı eğitim modüllerini içerik açısından değerlendirerek bu modülleri geliştirmek ve güncellemek gibi çalışmaların yanı sıra, eğitimlere katılan kadın girişimcilerin çevrimiçi ortamda bilgilerini test edebilecekleri kısa sınav ve egzersiz gibi ekler geliştirme çalışmalarıyla da katkı verecek.

KAGİDER Pusula, Türkiye'nin her yerinde kadın girişimcilere iş planı hazırlama, finans, pazarlama, organizasyon geliştirme, yeni coğrafyalara açılmaları ve inovatif özellikli projeler için maddi desteklere erişim konusunda bilgi desteği verilmesi, networking sağlanması gibi birçok modülü kapsıyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadın girişimcilere ise KAGİDER ve Işık Üniversitesi onaylı sertifika verilmesi hedefleniyor.

Katılımda bir sınırlamanın olmayacağı proje kapsamında, programdan yararlanacak kadın girişimcilerin profilleri ve sayıları hakkında sağlıklı bilgilere, programın başlamasının ardından 2016 yılının ilk yarısında ulaşılması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title