Haberler

Kadir Topbaş'tan 5 Yeni Metro Hattı Müjdesi

Güncelleme:

Arnavutköy'de toplu açılış ve temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5 yeni metro hattının yapılacağı müjdesini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy'de katıldığı toplu açılış ve temel atma töreninde 5 yeni metro hattı yapılacağını açıkladı.

TÖRENE ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Arnavutköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılışı ve temel atma töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VATANDAŞLARDAN BAŞKANA YOĞUN İLGİ

Törende Arnavutköy Nene Hatun peyzaj düzenlemesi, Durusu Meydan düzenlemesi, Pazar Yeri Caddesi düzenlemesi, Yeniköy Caddesi düzenlemesi, Yusuf Bilgiç Caddesi düzenlemesi, Hadımköy Ayasofya Caddesi düzenlemesi, Haraççı Meydanı düzenlemesi, Gençlik Merkezi, Arnavutköy Yaya Üstgeçidi'nin açılışı ve Arnavutköy Güney Çevreyolu Viyadükleri ve bağlantı yollarının temeli de düzenlenen törenle atıldı. Tören alanına gelen Başkan Topbaş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

5 METRO HATTI MÜJDESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5 yeni metro hattı yapacaklarını belirterek, "33 kilometrelik Halkalı-üçüncü havaalanı, 32 kilometrelik Kemerburgaz-Gayrettepe-üçüncü havaalanı, 33 kilometrelik Halkalı-Çatalca ve 15 kilometrelik Sultangazi-Arnavutköy arası metro hattı yapacağız. Ayrıca çalışan tramvayı da oradan kaldırarak Veznecilere giden hattı metroya çevireceğiz" dedi.

"ARNAVUTKÖY'E BİR MİLYAR 853 MİLYON YATIRIM YAPTIK"

Toplu açılış ve temel atma töreninde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Arnavutköy ilçesine yaptığımız yatırımlar toplamı bir milyar 853 milyon yatırım yaptık. Yazalım desek bu miktarı zor yazarız. Bu yaptığımız yatırımlarla sıkıntıları bir bir geride bırakıyoruz. Gerçekten bulunduğu konum itibari ile Türkiye'de en iyi ilçelerden birisi haline gelme imkanı olan bir yer. Yani bu gün bazı sıkıntıların kader olmadığını ve yanlış yapılanlar sonrasında bu sıkıntıları çektiğimizi görüyoruz. Biz bu çalışmalar sonrası beraberce el ele verdiğimiz zaman beraberce başarıya ulaşabileceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

"ARNAVUTKÖY'E 3 METRO HATTI YAPACAĞIZ"

Vatandaşlara "Siz Arnavutköy halkı siz buraya yerleştiğiniz zaman burada bir metro hattı olur diye hiç hayal ettiniz mi" sorusunu soran Topbaş, " Yapılan çalışmalar sonrası 3 tane metro hattı gelecek buraya bir tanede değil. Yeni planladığımız 5 hat var. O hatlardan 3 tanesini Arnavutköy ilçesine yapacağız.

"TRAMVAYI VEZNECİLER'E GİDEN METROYA ÇEVİRECEĞİZ"

Bakın 33 kilometrelik Halkalı-Üçüncü Havaalanı arasındaki raylı sistem,32 kilometrelik Kemerburgaz-Gayrettepe-üçüncü havaalanı arası raylı sistemi, yine 33 kilometrelik Halkalı-Çatalca raylı sistemi ve 15 kilometrelik Sultangazi-Arnavutköy arası metro sistemi yapacağız. Ayrıca çalışan tramvayı da oradan kaldırarak Veznecilere giden hattı metroya çevireceğiz" şeklinde konuştu.

"100 LİRADAN 38 LİRA BORÇLANMIŞIZ"

Metro çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getiren Topbaş, "Belediye olarak bize devletin tanımış olduğu iç dış borçlanma adı altında hakkımız var. Yani borçlanma limitinden 38 lira borçlanmışız yani yüz liradan sadece 38 lirasını kullanmışız.

"VERDİĞİNİZ YETKİ BİZİ İTİBARLI HALE GETİRDİ"

Bende yapılan toplantılarda arkadaşlarıma metronun daha hızlı ilerlemesi lazım dedim. Yani rast gele yerlerde değil kurumlardan borç alalım dedim. Arkadaşlarım da Avrupa Yatırım Bankasından çok ciddi miktarda uzun vade düşük faizle borç buldular. Bana ondan bahsettiler ve en önemlisi hükümetin garantisine gerek duymadan başkanın imzası yeter dediler. Yani biz katrilyonlara imza atıyoruz ve bizden hazine garantisi falan istemiyorlar, sadece başkanın imzası yeter diyorlar. Sizin bizlere verdiğiniz yetki onların karşısında itibarlı hale getirdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Arnavutköy Halkalı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

YilmazMobil-IOS:

YuhlAn size sanami verwcektilan

0
0
yanıtYanıtla
MEZOPOTAMYALImobilWeb@haberler.com:

Ne hikmetse ihaleyi Oglu damadi ya da akrabasi almistir...

0
0
yanıtYanıtla
canmobilWeb@haberler.com:

Tamam yerelde veririz belki genelde akp mi Asla ve asla bu zulme ve calmalara ortak olamam bunun bi de obur tarafi var

0
0
yanıtYanıtla
aksarayli kürtmobilWeb@haberler.com:

Türkiye yi metroya bogacaz

0
0
yanıtYanıtla
ABIZER:

atin atin 12 yildir yalanlarla bugune getirdiniz ulkeyi sayenizde dunyada ihtibar kalmadi hirsizliklarda dunyada ucuncu siraya cikmisiz gozunuz aydin

0
0
yanıtYanıtla
murat61mobilWeb@haberler.com:

Başkan yanlış yaptın erdoğan açıklamalıydı bunu sırf bunu açıklamak için bir mitink yapardı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title