Haberler

Kadir Gecesi'nde Kilisede İftar

Antakya Patrikhanesi Orta ve Batı Avrupa Metropolitliği'ne bağlı Köln Saint Dimitrios Kilisesi'nde iftar verildi.

Antakya Patrikhanesi Orta ve Batı Avrupa Metropolitliği'ne bağlı Köln Saint Dimitrios Kilisesi'nde iftar verildi.

Kadir Gecesi'nde verilen iftar öncesi papazlar kendi inançlarına göre dualar etti. Daha sonra Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek, Kur'an-ı Kerim'den sureler okudu ve ardından dua etti.

İftarda konuşan kilise cemiyeti başkanı Musa Çiftçioğlu, Hristiyan inancına göre göklerin açılıp kutsal ruhun yere indiği bugünün Müslümanlar için de Kadir Gecesi olmasıyla hoş bir tesadüfün yaşandığını belirterek, "Böyle bir kutsal günde inşallah insanların gönülleri açılır, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşarlar" dedi.

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de ortak değerlere vurgu yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:

"Bugün, gerçekten hoş bir tesadüf olarak Kadir Gecesi'ne denk geliyor. Biliyorsunuz kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim ramazan ayında tam bugün inmeye başladı. Bizler için çok değerli ve önemli bir gece. Sizler için de bu gecenin önemli olması geceye ayrı bir güzellik katıyor. Almanya'da ramazanda Alman dostlarımıza dinimizi ve geleneklerimizi anlatma fırsatımız oluyor. Tüm bayramlar aslında ortak bayramlarımız haline gelmiş."

Engin, Noel'in, ramazanın, Kurban Bayramı'nın, paskalyanın içten bir şekilde artık herkesin ortak değerleri olduğunu anlatarak, "Bu bayramların ortak bayramlar olarak kutlanmasını görmek, hep beraber böyle kardeş sofralarında kutlandığını görmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum. Bu geleneği yaşattığınız için de sizlere teşekkür ederim. Umarım bu bir gelenek haline gelir ve her ramazan sizlerle bir araya geliriz" ifadelerini kullandı.

Kuzey Ren Vestfalya  Eyaleti Yeşiller Partisi'nden Meclis Üyesi Arif Ünal da dinler arasındaki benzerliklerin aslında farklılıklardan çok daha fazla olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki hep farklılıklar ön plana çıkarılarak, farklı dinleri birbirinden ayıran, etnik kökenleri birbirinden ayıran bir politikayla bizleri büyüttüler. Oysa hem dinlerin hem kültürlerin birbirlerine benzer yönlerini ön plana çıkararak herkesin kardeşlik içinde arzu ettiği gibi yaşayabileceği bir ortamı biz bu ülkede buluyoruz. Dünyanın her yerinde bir kişinin etnik kökeni ya da dini inancından dolayı dışlanmadığı, barış ve huzurun olduğu bir dünya temenni ediyorum."

İftara çok sayıda Müslüman ve diğer dinlere mensup kişiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Gecesi Antakya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title