Haberler

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin Yıl Dönümü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam ve beraberindeki kadın milletvekilleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve beraberindeki kadın milletvekilleri, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan İslam başkanlığında, kadın milletvekilleri, partililer, belediye il meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, Atatürk mozolesine çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan İslam, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

İslam, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın siyasal, ekonomik ve toplumsal hayata katılımları açısından köklü değişimi ve dönüşümü temsil eden, seçme ve seçilme hakkını elde etmemizin 80. yıl dönümünde manevi huzurundayız.

Seçme ve seçilme hakkının elde edildiği 5 Aralık 1934'ten günümüze kadınlarımızın insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, sağlık hizmetlerinden istihdama, eğitimden sosyal ve siyasal hayata katılıma kadar her alanda layık oldukları konuma gelmeleri ve kadınların değerli katkılarını görünür kılmak için çalışmalar yürütmekteyiz.

Biz kadınlar toplumsal yaşamın her alanında daha etkin rol üstlenerek daha güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillere emanet etmenin azim ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranızı bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ayşenur İslam Anıtkabir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title