Haberler

Kadınlar Taşa Can Veriyor

Denizli'de eleman bulmakta güçlük çeken mermer fabrikalarının imdadına kadınlar yetişti.

Denizli'de eleman bulmakta güçlük çeken mermer fabrikalarının imdadına kadınlar yetişti. Çeşitli iş kollarında çalışan çok sayıda kadın, son yıllarda mermer fabrikalarında taşa can vermeye başladı. 110 mermer fabrikası, 52 mermer ocağının bulunduğu Denizli'de 10 bine yakın kişi istihdam ediliyor. Bu rakamın yüzde 30'unu ise kadınlar oluşturuyor.

Honaz İlçesi Kocabaş Mahallesi'ndeki 300 personel ile üretim yapılan fabrikada 126 kadın işçinin çalıştığını belirten Eyüpoğlu Mermer firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eyüpoğlu şunları söyledi:

"Kadın çalışanlar üretkenlik ve verimlilikte erkekler kadar başarılı. Zaten, onlar taş kesme, ocaktan mermer blok çıkarma gibi çok ağır işlerde çalışmıyor. Paketleme, mozaik, seleksiyon, ambalajlama gibi işlerde çalışıyor. Bir de kadınlar erkeklere göre daha yetenekli olduğundan mermerin üzerindeki mozaikleri daha iyi işliyor. Kadınlar olmasa mermer sektörü büyük sekteye uğrardı. Çünkü, son 7- 8 yılda mermer ocakları ve fabrikaların sayısı arttı, eleman bulmakta zorluk çekiyorduk. Eğer, Türk kadınları mermer fabrikalarında çalışmasa, belki de Afrika'dan emek ithalatı yapmak zorunda kalacaktık."

YAKINDA SAYILARI DAHA DA ARTACAK

Mermer fabrikalarında çalışan kadınlar da, taşa can verdiklerini belirterek erkek mesleği olarak bilinen mermerciliği kendilerinin de çok iyi yaptığını ifade etti.

Denizli Mermerciler Odası Başkanı Mehmet Çelikkol ise, kentte 110 mermer fabrikası ile 52 mermer ocağı bulunduğunu, sektörde 10 bine yakın kişinin istihdam edildiğini söyleyerek, "Mermer sektöründe çalışanların yüzde 30'u kadınlardan oluşuyor. Kadınların iş hayatına katılımı artarak devam ediyor ve yakın gelecekte kadınların sektördeki oranı daha da artacak" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Kocabaş Honaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title