Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcisi kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Sakaryalı kadınlar, siyah balonlarla kadına yönelik şiddete "hayır" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcisi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Ellerinde "Şiddet bugün sana yarın kızına", "Bileğinin yerine yüreğini kullan", "Haklı şiddet yoktur", "Sevginin gücü bileğinden güçlüdür" dövizleri taşıyan kadınlar, yere koydukları siyah balon ve oyuncak silahlarla kadına yönelik şiddete dikkati çekti.

Burada grup adına açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını söyledi.

Devletin acil olarak önlem alması gerektiğine işaret eden Yağan, "Neden biz kadınlar savunma halindeyiz veya korunmaya tabii tutuluyoruz? Öyle yasalar çıkarılmalı ki cinayete teşebbüs edecek erkekler, bunun bedelinin çok ağır olacağını bilmelidir" şeklinde konuştu.

Yağan, en büyük eksikliğin kadına yönelik şiddete özel politikanın ayrılmaması olduğuna dikkati çekerek, huzur, mutluluk ve sevginin olduğu ortamda yaşamak istediklerini sözlerine ekledi. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Adapazarı Sakarya Yağan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title