Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü- İspanya'da 10 yılda 757 kadın öldürüldü- Madrid başta olmak üzere birçok kentte gösteriler düzenlendiMADRİD (AA) - Avrupa Birliği (AB) içinde kadına şiddetin en fazla görüldüğü ülkelerden İspanya'da bu yıl içinde 45 kadın, şiddet sonucu hayatını kaybetti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü- İspanya'da 10 yılda 757 kadın öldürüldü- Madrid başta olmak üzere birçok kentte gösteriler düzenlendiMADRİD (AA) - Avrupa Birliği (AB) içinde kadına şiddetin en fazla görüldüğü ülkelerden İspanya'da bu yıl içinde 45 kadın, şiddet sonucu hayatını kaybetti.Eşleri veya eski sevgilileri tarafından öldürülen kadınların sadece 7'sinin daha önceden suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Eşitlikler Bakanlığı'nın verilerine göre, kadına şiddetle mücadele yasasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 10 yılda, uğradığı şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınların sayısı ise 757.Bu arada 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü olması nedeniyle gün boyunca gösterilerin düzenlendiği İspanya'da, şiddete uğrayan kadınların daha çok korunmasını isteyen STK'lar, yasal önlemlerin daha genişletilmesi çağrısında bulundu.Başkent Madrid'de Prado Müzesi önünde sendika temsilcilerinin yaptığı eylemde okunan basın bildirisinde, ekonomik anlamda yalnız bırakılan, intihara yeltenen ve yalnızlaştırılan kadınların da şiddete uğramış kabul edilip, yasal korumaya alınması talep edildi. Ayrıca, ekonomik krizin etkisiyle uygulanan kemer sıkma politikalarından kadına karşı şiddetle mücadelenin de etkilendiği vurgulanıp, ilgili fona ayrılan bütçenin son 3 yılda yaklaşık yüzde 30 düşürülmesi eleştirildi. .

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title