Haberler

Kadın ve Demokrasi Buluşması

Başbakan Erdoğan: (5) "Kim ne derse desin, biz orada (Üçüncü Havalimanı) temelimizi inşallah Nisan'ın sonu, Mayıs'ın ilk haftasında, coşkuyla, gururla gideceğiz, atacağız. Kimse de onun önünü kesemez" "Dünya (Türkiye'nin yatırımlarını) konuşuyor ama 'paralel yargı' engellemeyi konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "üçüncü hava" ilişkin olarak, "Kim ne derse desin, biz orada temelimizi inşallah Nisan'ın sonu, Mayıs'ın ilk haftasında, coşkuyla, gururla gideceğiz, atacağız. Kimse de onun önünü kesemez" dedi.

Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması"nda yaptığı konuşmada, İstanbul'a 3. havalimanını yaptıklarını ancak "paralel yargının" bunu yaptırmamak için elinden ne geliyorsa yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, eleştirilerine şu sözlerle devam etti:

"Böyle bir vatansever olabilir mi? Böyle bir milliyetperver olabilir mi? Bu havalimanı kime hizmet edecek? Bir; Türkiye'ye ve tüm insanlığa. Dünyanın ilk 3 havalimanından bir tanesi olacak ve burada devletin cebinden 1 kuruş çıkmıyor. Tamamen, yüklenici firmalar bunu üstleniyor. 46 milyar dolar yatırım yapacaklar buraya. Nerede kaldı bunların vatanseverliği, milliyetperverliği? Maalesef, durum bunlar açısından çok kötü ama kim ne derse desin, biz orada temelimizi inşallah, Nisan'ın sonu, Mayıs'ın ilk haftasında, coşkuyla, gururla gideceğiz, atacağız. Kimse de onun önünü kesemez. Niye? Kardeşim; bizim yapacak işimiz var. Biz büyük medeniyet yolunda, 'insan' dedik, 'demokrasi' dedik, 'şehir' dedik. Bunu başaracağız."

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün de önünün kesilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kesemezsiniz! 250 metre birisi, 250 metre karşısı yükseldi. Şimdi artık asma köprünün tabliyeleri vesairesi onlar başlıyor. 2.5 milyar dolar... 15 yıl kullanacak, işletecek, 15 yıl sonra o da devlete teslim edilecek. Devletin cebinden para çıkmıyor. Bu şekilde yapılıyor. Aynı şekilde Marmaray'da yaptılar. Bakın Marmaray'da, 2 gün biliyorsunuz İstanbul'da sis vardı, trafikler durdu ama Marmaray çalıştı. Günde 300 bin kişi Marmaray'dan geçti. Kardeşlerim! Bunların böyle bir derdi var mı? Marmaray'ın güneyine, biliyorsunuz bir tünel daha yapıyoruz, yine denizin altından. Oradan da otomobiller geçecek. Üçüncü köprü, 2015'te açılıyor. İkinci tüp geçit de o da 2015'te açılacak. Şunun İstanbul'a getireceği havayı düşünebiliyor musunuz? Türkiye'ye getireceği havayı düşünebiliyor musunuz? Dünya bunları konuşuyor ama paralel yargı engellemeyi konuşuyor. Engelleyemeyecekler. Hiç endişe etmeyin, engelleyemeyecekler, bunlar yapılacak."

Hayata geçirilen İstanbul Boğazı'nın suyunun Haliç'e ulaştırılması projesini de aktaran Erdoğan, "Bunları anlatın, bu gelen ablalara. 'Senin böyle bir şeyden haberin var mı?' deyin. Haberi yoktur. Derdi başka çünkü. Haliç'in çamurunu boşaltmak bana nasip oldu, suyu getirmek de Kadir (Topbaş) Bey'e nasip oldu. Şimdi o sirkülasyonla tertemiz bir Haliç var" diye konuştu.

Taksim-Yenikapı Metrosu geçiş köprüsünün de estetik bir şekilde yapılarak hizmete açıldığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul'un belediye başkan adayı olan malum zat diyor ki; (Biraz da insan sıkılır. Galata Köprüsü'nün üzerinden yeni yapılan köprüye bakıyor. Oradan da diyor ki) 'İstanbul'un silüetini bu bozuyor' diyor. Şimdi buna sormak lazım; 'Silüet nedir?' diye. İnanın, herhalde bir takım elbise zanneder. Elinde bir de olta tutturuyorlar, o oltayla da orada balık avlamaya kalkıyor. Burada daha önce balık, malık yoktu. Bu balık malık, bizimle geldi oraya. Orayı biz o hale getirdik. İşte biliyorsunuz İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman kimden almıştım belediyeyi? Bu CHP'den almıştım. İSKİ yolsuzluğunu da biliyorsunuz. Yolsuzluk bunlarda bayağı iyidir, vardır. İstanbul'da susuzluğu hatırlıyor sunuz değil mi? Çöp dağlarını hatırlıyorsunuz değil mi? Hava kirliliğini hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi bunlar var mı? Niye yok? CHP yok da onun için yok."

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Marmaray İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title