Haberler

Kadın ve Demokrasi Buluşması

Başbakan Erdoğan: (3) "Türkiye'nin 81 vilayetinde tarlalarda, atölyelerde, fabrikalarda, hastanelerde, okullarda, kamu ve özel sektörde evlerinde çalışan kadınlara, emeklerinden dolayı şahsım, ülkem ve aziz milletim adına teşekkür ediyorum" "Şehide Esma'nın şahsında Mısır'ın tüm şehit kadınlarını rahmetle yad ediyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'nin 81 vilayetinde tarlalarda, atölyelerde, fabrikalarda, hastanelerde, okullarda, kamu ve özel sektörde evlerinde çalışan kadınlara, emeklerinden dolayı şahsım ülkem ve aziz milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması"nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, kürsüye çıktığında salonda bulunan kadınların, "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yapması üzerine, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" diye karşılık vererek sözlerine başladı.

Türkiye'nin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"8 Mart'ın barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM'e, derneğimizin değerli başkanına, değerli bakanımıza ve tüm bu hazırlıklarda emeği geçenlere, bu muhteşem buluşmayı tertip ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Öncelikle bu muhteşem salondaki tüm hanım kardeşlerimizin kadınlar günü kutlu olsun. Türkiye'nin 81 vilayetinde tarlalarda, atölyelerde, fabrikalarda, hastanelerde, okullarda, kamu ve özel sektörde evlerinde çalışan kadınlara emeklerinden dolayı şahsım ülkem ve aziz milletim adına teşekkür ediyorum."

"Mısır'ın yürekli kadınlarını gönülden selamlıyorum"

"Esnaf hanım kardeşlerime, sanayicilere, girişimcilere, idareci hanım kardeşlerime, bakan, milletvekili, siyasetçi ve bürokrat hanım kardeşlerime İstanbul'dan selamlarımı iletiyorum" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"30 Mart seçimlerine hazırlanan tüm kadın belediye başkan adaylarına, meclis üyesi adaylarına, kadın muhtar adaylarımıza buradan başarılar diliyorum. Buradan, bu muhteşem salondan dünyanın tüm emekçi kadınlarını, mazlum kadınlarını, mağdur kadınlarını da yürekten selamlıyorum. Şehide Esma'nın şahsında Mısır'ın tüm şehit kadınlarını rahmetle yad ediyorum. Mısır'ın yürekli kadınlarını gönülden selamlıyorum, Suriye'deki şehide hanımları yürekten kutluyorum. Somali'de, Myanmar'daki anneleri, o şehid edilen anneleri yürekten kutluyorum. Yarım asrı aşkın süredir dünyaya direnişi öğreten, dünyaya bir kadın gibi dik durmayı öğreten onurlu ve kahraman Filistin kadınlarını buradan selamlıyorum.

Günlerce aç kalmayı göze alıp bulduğu bir avuç pirinci evladına yediren, gözünün önünde canından bir parça evladı yitip giden ama yine de onurluca ayakta kalan Somali'nin kadınlarını tekrar selamlıyorum. Acıyı artık bal eylemiş, acıyla yaşamayı öğrenmiş dünyanın ilgisizliğine kahreden, Türkiye'nin desteğiyle umutları can bulan Myanmar'ın mazlum kadınlarını selamlıyorum. Afganistan'ın, Irak'ın, Afrika'nın, Kafkasya'nın, Balkanlar'ın tüm mağdur kadınlarını, Batı'da istismar edilen, bir meta haline getiren ve getirilen, emeği, bedeni duyguları alınıp, satılan tüm mazlum kadınları selamlıyorum. Elbette bugün buradan, bu 8 Mart'ta Suriye'nin tekrar yiğit kadınlarını selamlamamak mümkün değil. Şam'ın, Halep'in, Hama, Humus, İdlip'in kadınlarına buradan sizler adına kucak dolusu selamlar gönderiyorum. Zira insanlık tarihinin en büyük katliamına sahne olan adeta insanlığın can çekiştiği Suriye'de 160 bini bulan ölüleriyle evladına, eşine, anne, babasına siper olan vatanı için canını ortaya koyduğu kadar evi ve ailesi için de analık cesaretini ortaya koyan Suriyeli kadınları selamlamayıp da ne yapacağız diye soruyorum."

Erdoğan, Suriyeli kadınlara seslendi

Erdoğan, "Batı'nın, güçlü devletlerin, zenginlerin sırtlarını döndüğü, isimleri anılmayan, isimleri olmayan, unutuldukları hissine kapılan tüm Suriyeli kadınlara" seslendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye hep yanınızda oldu, hep yanınızda olacak, bunu böyle biliniz. Türkiye'nin kadınlarının yüreği sizlerle çarpıyor, inanın ebediyen de sizlerle beraber olacak. İster Suriye'de, ister Kilis'te, ister Gaziantep'te, Hatay'da tüm Suriyeli kardeşlerimize bu buruk 8 Mart'ın hayırlı olmasını, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kardeşlerim buradan Trakya'nın ve Anadolu'nun çilekeş kadınlarını özellikle selamlıyorum. Şehitlerimizin mübarek anneleri sizleri kalpten selamlıyor, her birinizin o mübarek ellerinden öpüyorum. Şehitlerimizin dul eşleri, yetim kızları sizleri de bir kez daha selamlıyorum. Bütün aziz şehitlerimizin mekanları inşallah cennet olsun, Allah hepsinden razı olsun diyorum."

Başbakan Erdoğan, "terör şehidi hanım kardeşlerine, Kurtuluş Savaşı'nın kahraman şehit ve gazi kadınlarına ve tüm şehit kadınlarına bugün bir kez daha rahmet niyaz ettiğini"  vurgulayarak şöyle devam etti:

"Buradan vatanımız, yurdumuz, bayrağımız kadar sıcak o anneleri yürekten selamlıyorum. Vefat eden annelerin hepsine rahmet niyaz ediyor, tüm annelere uzun, hayırlı bir ömür diliyorum. Tabii bu vesileyle beni anlayışla karşılayacağınızı biliyorum. Buradan eşimin, sevgili kızlarımın da kadınlar gününü gönülden tebrik ediyorum. Çünkü onlar da bu yolda hiçbir zaman beni yalnız koymadılar. Biliyorum ki çok ayrı kaldığımız gecelerimiz oldu, biliyorum ki çok sıkıntılı gecelerimiz oldu, çocuklarımızın bizleri göremediği günler çok oldu ama hep bunlara sabrettiler, katlandılar ve ben de onlara hep şunu söyledim; 'men sabere zafere' dedim."

"Sabrettik ve neticesi de güzel oldu"

Başbakan Erdoğan, sabrettiklerini ve neticesinin de güzel olduğunu dile getirerek, "davasını kuşanmış, vatanı, milleti, çocukları ve istikbali için çırpınan hanım kardeşlerini" ayrıca selamladığını ve şükranlarını sunduğunu ifade etti.

"Az önce İnci hanımın ifade ettiği şu başlıklar çok önemliydi" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Her zaman her yerde söylüyorum; gerçekten benim birinci derecede kadınımızın irtifa noktası olarak gördüğüm, anneliktir. Onun için annelere olan sevgim bu noktada çok çok fazla, aşırı ve kadına olan saygım birinci derecede oradan geliyor. Çünkü annenin acısı başka be... O katlanılır gibi değil be... Çünkü o bırakın elini öpmeyi, hep söylüyorum 'onun ayaklarının altı öpülür' diyorum. Niye? Bizde bizim dinimizde cennet annelerin ayakları altında, babaların değil. Cennetin kendisi de orada, kokusu da orada onun için anne çok yüce. Dolayısıyla kadın çok yüce, onun için kadına şiddeti, böyle bir şeyi kabul etmek asla mümkün değil. Onun için yola çıkarken ne dedik; 'sıfır tolerans.' Böyle bir şeyi kabul edemeyiz."

Erdoğan, "demokrasi" diyen, "hak" diyen, "kadın mücadelesi" diyen, "onur mücadelesi" diyen, yeni kurulan ama yola kararlılıkla çıkan Kadın ve Demokrasi Derneği gibi sivil toplum örgütlerini, sendikaları, partisinin kadın kollarını da "Büyük Türkiye" mücadelelerinden dolayı samimiyetle kutladığını sözlerine ekledi.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title