Haberler

Kadın Plan Proje Müdürüne Belge Gösterip "Okuma Yazmanız Yok Mu?" Diyen Avukata İlginç Cevap...

ANTALYA (İHA) – Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin, Lara Balıkevi bahçesinden kıyıya plaj yolu geçirme kararı gerginliğe sebep oldu.

ANTALYA (İHA) – Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin, Lara Balıkevi bahçesinden kıyıya plaj yolu geçirme kararı gerginliğe sebep oldu. Elinde evraklarla gelen işletme sahibinin avukatının, "İşte bu da kurul kararı okuma yazmanız yok mu?" sorusuna Belediye Plan Prooje Müdürü Lale Aktürk Darıcı "Benim okuma yazmam yok, sadece çizerim" cevabını verdi. Kaçak olduğu öne sürülen yapıların sökülmesi için restoran işletmesine 10 gün süre verildi.

Muratpaşa Belediyesi, 1'inci derece doğal SİT statüsünde bulunan Lara falez kıyı bandında bulunan plajların halka açılması için 28 Mart tarihli toplantısında belediye komisyonundan, mevcut kullanımlara ilişkin fiziki koşulların sağlıklı hale getirilmesi ve bölgenin kontrol altına alınması kaydıyla Lara Balıkevi, Manavoğlu Parkı Movida Beach, eski dolum tesisleri ve Delfino Otel önü olmak üzere 4 noktada uygulama için izinleri almıştı.

Tamamlanan izinlerin ardından bölgede çalışmalara başlamak ve plajları bir an önce halka açmak isteyen Muratpaşa Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Lale Aktürk Darıcı ve ekibi sabah saatlerinde Lara falezler kıyısında faaliyet gösteren ünlü Lara Balıkevi'ne geldi. Restoranın da içinde bulunduğu alandaki bazı bölümlerin kaçak olarak yapıldığını ve buradan falez kıyısına halk plajı için yol ineceğini belirten Darıcı'ya Lara Balıkevi İşletme Sahibi Erdal Atılgan, buradan yol indiği zaman alanın kontrolsüz olmasına yol açacağını ve restoranın kurumsal imajını zedeleyebileceğini belirterek itiraz etti.

Restoranın, bahçede bulunan havuz ve kamelya tarzı açık restoran alanlarının sözleşme ile kendisine kiraya verildiğini söyleyen Atılgan, yıkıma karşı çıktı. Zaman zaman gerginliklere sahne olan tartışma devam ederken çevik kuvvet ekipleri de restoran etrafında güvenlik önlemleri aldı.

"BENİM OKUMA YAZMAM YOK, SADECE ÇİZİYORUM"

Atılgan'ın belediyenin, işletmenin bahçesinden geçerek kıyıya uzanan bir halk plajı yolu açmasının buradaki huzuru kaçıracağını söylemesi üzerine Lale Aktürk Darıcı, restoranın idari binasının dışında kalan tüm alanın park yeri olduğunu ve yıkım kararı aldıklarını yineledi. Atılgan'ın avukatı da duruma itiraz edip elindeki kurul kararını göstererek "Bakın burada bizim iyileştirme yapma yetkimiz var. İşte bu da kurul kararı okuma yazmanız yok mu?" dedi. Plan ve Proje Müdürü Lale Darıcı'nın bu ifadeye yanıtı "Benim okuma yazmam maalesef yok. Ben sadece çiziyorum" şeklinde oldu. Bu sırada belediye ekipleri sınırları belirlemek üzere sprey boya ile bahçede çizimler yaparak yer işaretlemelerini yaptı.

İşletme sahibi ve belediye yetkililerinin görüşmeleri neticesinde kıyı bandındaki ve bahçedeki yapıların sökülmesi için 10 gün süre verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title