Haberler

Kadın Hakları Günü

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti kadroları olarak güçlü toplum hedefleri için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördüklerini belirtti.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti kadroları olarak güçlü toplum hedefleri için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördüklerini belirtti.

Balta, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadının önce ailenin sonra da toplumun temel taşı olduğunu ifade etti.

Kadının her şeyden önce bir birey ve insan olduğunu dile getiren Balta, Türkiye'nin, Türk toplumun yapılanma ve kalkınmasının, Türk kadınının kalkınmasına bağlı olduğuna inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadınlara pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanımış bir ülke olduğuna işaret etti.

Balta, Türk kadının her zaman toplumun sosyal, ekonomik ve siyasi yapılanmasındaki yerini aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İstiklal Savaşı boyunca cephede savaşan, cephe gerisinde sırtında cephane taşıyan Türk kadını, 15 Temmuz gecesinde de aynı cesaret ve feraset ile hain darbe girişimine geçit vermemiştir. AK Parti kadroları olarak güçlü toplum hedefimiz için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördük. Bu anlayışla kadınlarımızla ilgili büyük reformlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, toplumsal farkındalığı arttırmak adına birçok projeye ve kampanyaya imza attık."

Kadınlara yönelik düzenlemeler arasında pozitif ayrımcılığın Anayasal güvence altına alınmasının da yer aldığını hatırlatan Balta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Kadınlarımızla ilgili hayata geçirilen politikalar ve başlatılan çalışmalar hızla devam edecektir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün 82. yıl dönümü vesilesiyle tüm kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Kadın Hakları Günü Muhammet Balta AK Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title