Haberler

Kadın Güreşinde Devrim Gibi Karar

2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadınlar kategorisinde damga vurmaya hazırlanan Türkiye Güreş Federasyonu, bu kapsamda küçük yaştaki kız sporcuları Edirne’de kurulan Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne alıyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadınlar kategorisinde damga vurmaya hazırlanan Türkiye Güreş Federasyonu, bu kapsamda küçük yaştaki kız sporcuları Edirne'de kurulan Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne alıyor.

Olimpik sporcu yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı arasında yapılan ortak çalışmalar neticesinde, minderin küçük sultanları artık Edirne'de çalışmalarını sürdürecek.

Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı mayoyu giyen milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, ülkemize bu platformdaki ilk madalyasını kazandırmıştı. 2016 Rio Olimpiyatları'ndan itibaren kadınlar kategorisinde daima kürsüde yer almak için kollar sıvayan Güreş Federasyonu, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda önemli bir projenin altına imza attı.

YERLİKAYA: "TÜRK KADINI, DÜNYANIN ZİRVESİNDE YER ALMALIDIR"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptıkları müşterek çalışmaların akabinde minik kızlar için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) açmaya karar verdiklerini belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşerek tesisler ve imkanlar hakkında fikir alış verişinde bulunduk. 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek yaz olimpiyatlarında birden fazla sıklette madalyayı gözümüze kestirdik. Bu zorlu yolda başarılı olacağımızı düşünüyorum çünkü Türk kadını, her zaman dünyanın zirvesinde yer almayı hak ediyor" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tokyo Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title