Haberler

Kadın Girişimciler Kadın Muhtarlarla Buluştu

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu işbirliğiyle 'Türkiye Kadın Muhtarlar Buluşması' kapsamında 'Ekonomide Kadın Girişimciler' konulu panel düzenlendi.

'Şehr-i Kadınlar' programları dahilindeki panel, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Uludağ Salonu'nda organize edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İtalya Fahri Konsolosu Yrd. Doç. Dr. Oya İzmirli, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri, kadın derneklerinin başkan ve yöneticileri, iş kadınları ve kadın muhtarlar katıldı.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa'da yaşanan trafik kazası sebebiyle bu sene Kadınlar Günü'nü buruk geçirdiklerini ifade etti. Kadının her alanda güçlenmesi gerektiğini, kadın muhtarların bu konuda aktif olmasının sevindirici olduğunu anlatan Gözgeç, kadının istihdam ve siyaset alanında daha güçlü olması için mecliste önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Gözgeç, "Kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesini kapsayan Uluslararası İstanbul sözleşmesini imzalayan ilk ülkelerden birisiyiz. Kadınların karar alma mekanizmasında daha fazla yer almasını istiyoruz. Yüzde 4'lerde olan oran yüzde 14'leru ulaştı. Bizim hedefimiz yüzde 25'tir. Kadın muhtar, belediye başkanı, meclis üyesi ve milletvekili sayısının artmasını istiyoruz. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir. Kadınların bu ülkenin geleceğini inşa ediyor" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Bursa'da yaşanan trafik kazası sebebiyle bu sene Kadınlar Günü'nün buruk geçtiğini belirten Hasan Çepni, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Halkın seçimiyle görev alan muhtarlığın kutsal bir görev olduğunu söyleyen Çepni, muhtarlığın mahallelerin en üst düzey temsil makamı olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını muhtarlarla işbirliği halinde yürüttüğünü belirten Çepni, "Şehrin yerel parlamentosu gibi çalışan Bursa Kent Konseyi de muhtarlara önem veriyor. Muhtarlar önemli bir katılımcı grubunu teşkil ediyor. Bursa'daki 120'nin üzerindeki muhtarımız kurul üyemizdir. Kadınlar ise bizlerin annesi, eşi, çocuğumuzdur. Kadının saygın kişiliğiyle toplumda ayrı yeri olmuştur. Kadınlar geleceğimiz, geleceğimize yön veren önemli rehberimizdir" diye konuştu.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, başta kadın muhtarlar olmak üzere tüm kadınların Kadınlar Günü'nü tebrik etti. Trafik kazasında hayatını kaybeden kadın işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Akdeniz, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları programın amacına ulaştığını söyledi. Kadınların toplumun ve ailenin mihenk taşı olduğunu, huzurun da en kutsi sığınağı olduğunu anlatan Akdeniz, kadının emeği, yüreği, barışı, sevgiyi temsil ettiğini ifade etti. Türkiye genelinde 50165 muhtarın bulunduğunu, bunun 675'inn kadının olduğunu dile getiren Akdeniz, önümüzdeki seçimlerde bu sayının artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Türkiye Muhtar Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Dilek Tez ise, tüm emekçi kadınların Kadınlar Günü'nü tebrik etti. Kendilerini Bursa'da ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Tez, erkekle omuz omuza bir arada olan kadınların birlik halinde bir yerlere gelmeye çalıştığını, kadın haklarına kadın ve erkek herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından panel bölümüne geçildi. KOSGEB Uzmanı Yerkan Güven'in moderatörlüğünü üstlendiği panele, İtalya Fahri Konsolosu ve İş kadını Yrd. Doç. Dr. Oya İzmirli, Buikad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş kadını Semra Baykan, girişimci iş kadını Hatice Koloğlu konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılarla tecrübelerini, görüşlerini, yapılan çalışmaları anlatan konuşmacılar, program sonunda dinleyenlerin sorularını cevapladı. Panel, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Akdeniz Hasan Çepni Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title