Haberler

Kadın Girişimciler İş Hayatındaki Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı

Ankara Sanayi Odası Koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulunun, TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Topluluğu Öğrencileri ile birlikte düzenlediği ‘‘Eşitlik İçin Cam Tavanı Delen Kadınlar’’ temalı toplantı TOBB-ETÜ’de gerçekleşti.

Ankara Sanayi Odası Koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulunun, TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Topluluğu Öğrencileri ile birlikte düzenlediği "Eşitlik İçin Cam Tavanı Delen Kadınlar" temalı toplantı TOBB-ETÜ'de gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay, TOBB-ETÜ öğrencileri ile bir araya geldikleri için mutlu olduğunu söyledi. Gökyay, "Bizim birikimimiz ile gençlerin enerjisi ve yeni teknolojik bilgiler birleştiği zaman ortaya müthiş bir sinerji çıkacak. Bu toplantının düzenlenmesinde büyük emeği olan üniversite yönetimi ve öğrencilere çok teşekkür ederim. Amacımız toplumsal cinsiyet eşitliğini gerçekleştirerek kadın-erkek el ele bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. TOBB Kadın Girişimciler İç Anadolu Bölgesi Başkanı da olarak bölgemizde farkındalık oluşturmayı da amaçlıyoruz.Gençlere yönelik faaliyetlerimizi sürdürmeye kararlıyız"dedi.

ILO Ankara tarafından hazırlanan "Evde,İşte heryerde eşitiz, birlikteyiz" temalı kısa film gösterisi ve Doç. Dr.Sema Becerikli'nin konuk konuşmacı olarak yaptığı "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İletişim" konulu konuşmanın ardından TOBB ETÜ öğretim üyesi Doç Dr. Demet Varoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay, Erkunt Traktör Genel Müdürü Zeynep Erkunt Aramağan, Energy Danışmanlık Proje Genel Müdürü Göknur Atalay, Ekstra Metal Döküm Makine Genel Müdürü Rengin Atılgan, Lidea Gıda'yı kuran Lütfıye Yurdum Hasgül Çağatay ve çok sayıda kurul üyesi kadın ve TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Topluluğu öğrencileri katıldı.

Panelde konuşan Erkunt Traktör Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan, Erkunt Traktör markasını oluştururken, sektörün Zeynep Abla'sı olarak çizmeleri giyip tarlalarda gezdiğini belirtti. Armağan, "Erkunt Traktör sektördeki en genç firma, henüz 7 yaşında ve 6 yıldır da üretim yapıyor. Erkunt Traktör, 2003 yılında, tarımsal üretimi ile kendi kendine yetebilen ender ülkelerden biri olan Türkiye'de, ülkenin kendi traktör markası olması gerektiğine olan inancımızla ve tamamen yerli sermaye ile kuruldu. Bugün yıllık 13 bin adet traktör üretme kapasitesine sahip Ankara'daki fabrikamızda, 45'e yakın farklı model traktör ile hem kendi ürünlerimiz için, hem de dünyadaki diğer önemli traktör üreticileri için hidrolik kaldırıcı üretimi yapıyoruz" dedi.

Rüzgar santralini Türkiye'ye getiren ilk firma olduklarını belirten Energy Danışmanlık Proje Genel Müdürü Göknur Atalay ise Rüzgar, Hidrolik, Termik, Jeotermal, Güneş santralleri olmak üzere pek çok santrale mühendislik ve danışmanlık hizmetleri ve Türkiye'nin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde de hizmet verdiklerini söyledi.

Ekstra Metal Döküm Makine Genel Müdürü Rengin Atılgan da kadın girişimci olabilmek için gereken özellikleri ve girişimci olmanın zorluklarıyla birlikte, onları aşmanın yollarını, kendi iş yaşamı deneyimlerinden örnekler vererek anlattı.

Lidea Gıda'yı kuran Lütfıye Yurdum Hasgül Çağatay ise iş hayatına eşiyle beraber açtığı eğitim danışmanlık firmasıyla başladığını belirtti. Lidea Gıda'yı 2010 yılında Diyarbakır OSB'den yer tahsis ederek kurduklarını belirten Çağatay, şuan konserve gıda anlamında tek işletme haline geldiklerini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Sanayi Odası İç Anadolu Bölgesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title