Haberler

Kadıköylü Kadınlar Forumda Buluştu

Güncelleme:

Kadıköylü kadınlar, Kadıköy Belediyesi'nin çağrısı ile bir araya geldikleri forumda, sorunlarını ve yerel yönetimden beklentilerini konuştu.

Kadıköy Belediyesi kadınlara yönelik hizmet ve politikalarını kadınlarla belirlemek, Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı kadınlarla birlikte hazırlamak için kadınlarla buluştu.

21 Kasım Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi Kadıköy Belediyesi Meclis Binasında gerçekleşen ve sadece kadınların katılımına açık olan etkinliğe kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve Kadıköy'ün çeşitli mahallelerinde oturan kadınlar katıldı. Sabah başlayan etkinlik akşama kadar sürdü ve iki etapta gerçekleştirildi. Birinci etapta, kadınların taleplerinin, görüş ve önerilerinin tartışıldığı forum etkinliği yapılırken, ikinci etapta Kadıköy'ün yerel eşitlik eylem planının temelini oluşturması düşünülen 5 ayrı konu başlığı altında atölyeler yapıldı.

"ACİL HAREKETE GEÇİLMELİ"

Programın ilk bölümünde açılış konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptı. Nuhoğlu; "Kadıköy, kadınların ağırlıklı olduğu bir yerel yönetime sahip. Kadıköy'de kadınların ağırlıklı yönetime sahip olması, sabahleyin gazeteyi açtığınız zaman okuduğumuz, kadına yönelik şiddeti engelleyebiliyor mu, maalesef hayır. En son Samsun'da bir doktor kadın şiddetine maruz kalarak hayatını kaybetti. Bizim, Kadıköy Akademi'deki, kadınlara yönelik çalışmalarımızda temel hedefimiz, kadınların nüfusları oranında her türlü kademede eşit şekilde ve eşit haklara sahip olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, destek olmak. Biz yerel yönetim olarak "Bunu yapacağız" demekten çok harekete geçme niyetindeyiz. Acil şekilde çalışıp insanların günlük hayatında değişiklik yaratmak istiyoruz." dedi.

KADINLAR KONUŞTU

Aykurt Nuhoğlu'nun ardından yüksek şehir plancısı Yıldız Tokman, "Yerel yönetimler ve kadın" sunumunu gerçekleştirdi. Tokman, yerel yönetimde eşitlik nasıl sağlanır, neler yapmak gerekir gibi sorularının cevabını verdiği sunumunda yerel eşitlik eylem planı modeli için çözümü birlikte üretmek gerektiğini vurguladı.

Sunumun bu vurgusundan sonra da kadınlar forumda, çözümü beraber aradılar. Birçok kadının söz aldığı forumda Kadıköylü kadınların sorunlarından, toplumsal cinsiyetin getirdiği sorunlara kadar geniş yelpazede başlıklar tartışıldı. Forum sırasında en çok dile getirilen, kadınların birbiri ve yerel yönetim mekanizmaları arasında iletişiminin güçlendirilmesi konusu oldu.

Forum sonucunda; yerel yönetimlerin en yerelde yani mahallelerde kadınlarla iletişimi güçlendirmesi, kadınların ihtiyaçlarını takip etmesi, Kadın Forumu gibi buluşmaların daha sık yapılması, kadınların haklarını öğrenmesi için daha açık çalışmalar yapılması, kadın örgütleri ve STK'ları, sendikaların kadın platformları ve yerel yönetimlerin daha çok bir araya gelmesi hatta bir iletişim ağı kurulması gibi talepler çıktı.

5 AYRI ATÖLYE

İkinci bölümde ise çalıştay hazırlık sürecinde belirlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele", "Kadın ve Sağlık", "Kentsel Hizmetler ve Kadın", "İstihdam ve Eğitim" ve "Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı, Katılım ve Temsiliyet" konu başlıklarında atölyeler yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları, temsilciler, yerel yöneticiler, akademisyen ve yurttaşların katıldığı atölyelerde Kadıköy için somut projeler önerildi. Tüm atölyelerden çıkan, özel çözüm önerilerinin yanında ortak çıkan öneriler şöyle; belediyenin bir yerel eşitlik mekanizması oluşturması, bakım hizmetlerini artırması, acil şiddet hattının ve kadın dayanışma merkezlerinin kurulması, toplumsal cinsiyet farkındalığı çalışmalarının süreklileşmesi. Çalıştay sonuçları önümüzdeki günlerde Kadıköy Belediyesi tarafından ayrıntılı bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title