Haberler

Kaçaklar 'Okul Taşıtı' Yazılı Minibüste Yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde, park halindeki minibüste yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 30 kaçak yakalandı.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde, park halindeki minibüste yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 30 kaçak yakalandı. Kaçakların bulunduğu minibüsün dikkat çekmemek için okul taşıtı gibi gösterildiği ortaya çıktı.

İhbar üzerine harakete geçen Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gülpınar Köyü Akliman Mevkii'nde, üzerinde 'Okul Taşıtı' yazısı bulunan park halindeki 34 UV 1133 plakalı minibüste inceleme yaptı. Minibüste Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollarla geçmek için bekleyen 28'i Suriye, 2'si Türkmenistan uyruklu toplam 30 kaçak yakalandı.

Şoförü bulunamayan minibüsteki kaçakların, şişme botla denize açılmak için havanın kararmasını beklediği ortaya çıktı. Bu arada minibüsteki 'Okul Taşıtı' yazılarının da dikkat çekmemek için kullanıldığı öğrenildi.

Kaçaklar, jandarmadaki sorgularının ardından Ayvacık İlçesi'ndeki Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gülpınar Akliman Ayvacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title