Haberler

Kaçakçılar Kilis'te Bir Askeri Hafif Yaraladı

Suriye sınırında "dur" ikazına uymayan 15-20 kişilik bir grup ve dört aracın kaçakçılık girişimlerinin engellenmesi sırasında bir asker kaçakçılar tarafından hafif yaralandı.

Suriye sınırında "dur" ikazına uymayan 15-20 kişilik bir grup ve dört aracın kaçakçılık girişimlerinin engellenmesi sırasında bir asker kaçakçılar tarafından hafif yaralandı. Kısa sürede tedavi olan asker hastaneden taburcu oldu.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye- Suriye hududunda, Kilis'te bulunan 1'inci Hudut Alay Komutanlığı İnanlı Hudut Karakol sorumluluk sahasında, hudut unsurları tarafından Türkiye'den Suriye istikametine 15-20 kişilik bir grup ve dört aracın yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu tespit edildi. "Dur" ikazında uyulmaması üzerine uyarı amaçlı olarak havaya iki el ateş açılırken bu kişilere yapılan müdahale esnasında, hudut unsurlarına taşla saldırıda bulunuldu. Girişimi durdurmak amacıyla ikaz ateşi açılırken bir zırhlı aracın da daha olay yerine gelmesi üzerine kaçakçılar kaçtı. Güvenlik güçleri kaçakçıları takip ederken bir köy girişinde havaya ikaz ateşi açarak araçları durdurdu. Şahısları yakalamak üzere yapılan müdahale esnasında, kaçakçı şahıslardan birisi, bir personeli yaraladı. Daha sonra kaçakçı grup Arpakesmez Köyü içerisine kaçtı.

Meydana gelen gelişmeler, askeri savcılığa ve Kilis Cumhuriyet Savcılığına bildirilirken, Kilis Cumhuriyet Savcılığı tarafından olay hakkında adli tahkikat başlatılarak taşlı ve sopalı saldırıda bulunan dört şahıs hakkında yakalama ve gözetim altına alma talimatı verildi. Şahıslardan biri yakalanarak gözetim altına alındı, üçü ise aranıyor. Yaralanan personel ise Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan tedaviyi müteakip taburcu edildi. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title