Haberler

Kaçak İşçi Çalıştıran Kamu İhalelerinden Men Edilecek

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye ilişkin eylem planına göre, kaçak işçi çalıştıran kamu ihalelerinden men edilecek.

Hükümetin arka arkaya açıkladığı dönüşüm programları kapsamında kayıt dışı ekonomi ile mücadele için yeni bir eylem planı gündeme gelecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde açıklayacağı 'Kayıt dışı ile Mücadele Eylem Planı' ile ekonomide milyarlarca liralık kayba yol açan kayıt dışı alanlara yönelik yeni tedbirler devreye sokulacak.

BÜYÜK DENETİMLER BAŞLAYACAK

Özellikle kayıt dışı istihdama yönelik denetimler artırılacak ve kaçak işçi çalıştıran veya işçisine eksik ücret ödeyenlerle ilgili yeni cezalar gündeme gelecek. Edinilen bilgilere göre, Davutoğlu'nun açıklayacağı kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye ilişkin yeni eylem planında yer alması beklenen tedbirler şöyle: SGK denetçilerinin yaptığı tüm işlem süreçlerinin takip edilebileceği bir yeni bir otomasyon programı kurulacak. Bankalarla SGK arasındaki veri paylaşımı artarak devam edecek. Belirlenecek sektörlerde prime esas kazanca karine teşkil edecek ücret skalaları belirlenerek bilgilendirme, rehberlik ve gerekirse denetim süreci başlatılacak. Sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilen işverenler, 2 yıl süreyle kamu ihalelerinden men edilecek. Prime esas kazançların meslek koduyla uyumlu olarak bildirilmesini sağlayacak yasal altyapı oluşturulacak. Tarım sektöründe kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik bilgilendirici ve bilinçlendirici faaliyetler artırılacak. Sahte sigortalı ve işyeri tespitine dönük takip programı hazırlanacak.

KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRAN YANDI

-Sadece kayıt dışı istihdam meselesine eğilecek, akademisyenler, üst düzey kamu yöneticileri ve sosyal taraf temsilcilerinden oluşacak kurul oluşturulacak.
-Ücreti eksik bildirilen kalifiye mesleklerdeki kişilerin tespitine yönelik çalışma yürütülecek.
-Kayıt dışının ve fazla çalışma saatlerinin önüne geçilmesine ağırlık verilecek.
-Vergiye gönüllü uyumun artırılması ve kayıt dışı ekonominin azaltılmasıyla sağlanacak ilave kaynaklar, işlem vergilerinin düşürülmesi başta olmak üzere üretim ve istihdamı teşvik ederek büyümeye katkı sağlayacak şekilde değerlendirilecek.
-Nispi ve maktu harçlar revize edilecek
-Vatandaşların alışverişlerini nakit yerine kartla yapması teşvik edilecek. Böylece her türlü harcama kayıt altına alınacak.
-Denetim yapılan istasyon ve tesislerin, ele geçirilen akaryakıt türlerinin miktarlarının ve zanlılar ile taşıtlara ait bilgilerin, piyasaya sunulan ve tüketilen petrol ürünleri miktarının tespitine yönelik dönemsel bilgileri içeren bir veri tabanı kurulacak ve ilgili kurumların veri tabanına erişimi sağlanacak.
-İnternet üzerinden yapılan alışverişler yakın takibe alınacak. Kayıt dışı ticaretin önüne geçilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

naife dinçer özdel:

hadi canım özel iş yerinde 14 15 saat çalışıyorlar ihbar ettiğinde denetlemeye gelenler bir yemeğe çalışanı satıyorlar

11
1
yanıtYanıtla
Zam:

Kaçak işçiliği sona erdirmek istiyorlarsa en başta ücrete zam yapıp, vergileri azaltmaları gerekiyor. İşçi de işveren de kaçağı yapabiliyor sebep de belli. Biri verginin çokluğundan öbürü maaşın azlığından yakınmakta. Ha bir de son zamanlarda yıllarca çalışıp devlete kamyonla vergi ödedikten sonra emekli olup aylık alanlar var ya onların aldığı kuş kadar maaşlar var. Yani neresinden tutsanız berbat bir sistem varken kaçağın önüne geçilemez. Öncelikle bunların önüne geçin. Sonrası zaten gelir.

10
0
yanıtYanıtla
Bingöl'ü zazaMobil-ANDROID:

lafta bir numaralar ama icraatta sifir. sigortasız çalışan iyle çok insan var ki. hani nerdeler. geldiklerinde gormuyorlarmi tabiki görüyorlar. Ama kimsenin umurunda degil cebine para koyuldumu guzel restauranta götürüp yemek yedirdilermi hic bir sorun kalmıyor. Geldigi gibi tekrar geri giderler. Batsin böyle zihniyet.

8
1
yanıtYanıtla
mehmet:

sanki avrupada cok aylik aliniyormus billiyormusunus almyanyada bir insan tami aylik almak icin 45 yil calismaki gerekiyor aldigi aylik 1200 euryu bilyormusun bir ev kirasi 65m2 ev 600 euyruinsanlar ne kadar zoru geciniyorlar türkiyede cok memumur bedavadan aylik aliyoru

4
5
yanıtYanıtla
İsmail Mert KORU:

Sayın Başbakan kim yapacak bu denetimleri peki denetim yapacak sgk denetmenimi kaldı. Bakanınız Faruk ÇELİK'' e sorun o size söyleyecektir.

9
0
yanıtYanıtla
erdalMobil-ANDROID:

it itin kuyruğuna basmaz...

8
0
yanıtYanıtla
hasan aydinmobilWeb@haberler.com:

Belediyenin yildiz parkinda tukmen isci calistiran tesarondan naber kendileri calistiriyor butun avm lerde 12 saat calisma var birakin bu isleri itfaiye calusanina yipranma yok polise gazeteciye matbba calisanina askere var hangisi daha tehlikeli ve zor is sayin vekillerimiz 2 yilda emekliligi hak ediyor adalet orda bitiyor

7
0
yanıtYanıtla
adnan aziz:

Sgk denetmenlerinin yarısı istifa etti maaşlarının düşük olması sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunun umurunda bile değil hef lafta icratt yok

7
0
yanıtYanıtla
lütfiye MERTOĞLU:

Kayıt dışı istihdamla mücadele eden Sgk denetmenleri özlük haklarının iyi olmaması sebebiyle başka kurumlara geçti şuan görev yapanların da bir kısmı yine sınav sonuçlarını bekliyor onlarda başka kurumlara geçecek. Peki denetimleri kim yapacak çok merak ediyorum. . .

6
0
yanıtYanıtla
türkmilleti:

ilk önce küçük iş yerlerini denetleyin. rüşvetsiz . büyükyerler zaten kaçak göçek çalıştırmıyor

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title