Haberler

Kaçak Elektrik Kullanan Suriyeliler Sabancı'nın Canını Yakıyor!

Güncelleme:

Suriyelliler, Sabancı'nın kontrolünde bulunan illerde kaçak elektrik tüketimini uçurdu.

Sabancı ile Alman E-ON ortaklığı ENERJİSA’nın işlettiği Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., kontrolünde bulunan Gaziantep, Kilis, Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’de Suriyeliler nedeniyle elektrikte kayıp-kaçak oranlarının arttığını belirterek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvurdu.

Toroslar, bu durumun ‘mücbir sebep’ olarak kabul edilmesini, Toroslar için EPDK tarafından konulan kayıp-kaçak hedeflerinin yenilenmesini ve artırılmasını istedi.

YÜZDE 10'U GEÇTİ

Ankara’da enerji yönetimindan güvenilir kaynaklardın alınan bilgiye göre kayıp-kaçak Gaziantep’te yüzde 7’den yüzde 12’ye çıktı. Osmaniye’de yüzde 7’den 10’a, Kilis’te yüzde 10’dan 15’e çıktı.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 1 milyonu aşkın Suriyeli, Türkiye’ye geldi. Suriyelilerin önemli bir bölümü, Sabancı ile Alman E-ON ortaklığı ENERJİSA’nın işlettiği Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin kontrolünde bulunan Gaziantep, Kilis, Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’de yaşamını sürdürüyor.

‘EVLERDE KAÇAK TÜKETİM VAR’

Suriyeliler için oluşturulan kamplarda elektrik tüketimleri ölçülüyor ve faturalar düzenli olarak ödeniyor.

Toroslar EDAŞ, kamp dışında yaşayan Suriyelilerden bazılarının kaçak elektrik kullandığını, abonelik işlemlerinde sorun olduğunu, bu nedenlerle söz konusu illerde kaçak tüketimin ve teknik kayıpların arttığını belirtti. ve EPDK’dan bu durumun mücbir sebep sayılmasını istedi. Toroslar, EPDK’dan çözüm için devreye girmesini istedi Abonelik koşullarını taşıyan Suriyelilerin bir bölümü de elektrik borçlarını ödeyemedi. Toroslar, bu sorunu EPDK’ya yazılı olarak bildirdi. EPDK’dan, çözüm için devreye girmesini istedi. Şirket, bu durumun ‘mücbir sebep’ olarak kabul edilmesini, Toroslar için EPDK tarafından belirlenen kayıp-kaçak hedeflerinin (2013 yılı) yenilemesini ve artırılmasını istedi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın yapığı açıklamada, Toroslar’ın başvurusuna işaret ederek, “Konu incelenecek. Henüz kurul gündemine gelmedi” dedi.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Toroslar Osmaniye Kilis Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (2)

selim:

kayıp kaçak bedeli olarak yine gariban vatandaşa itilecek bu ! umrundamı çok sayın başbakanınızın!

5
1
yanıtYanıtla
ENGİN ..:

ONLARIN FATURALARINI ERDOĞANDAN ÖDEYECEKMİŞ....

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title