Haberler

Kaçak Avcılara 3 Milyon TL Para Cezası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı eylül ayı sonu itibarıyla ülke genelinde kaçak avlanan 2 bin 747 kişiye toplam 3 milyon 62 TL ceza kesti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı eylül ayı sonu itibarıyla ülke genelinde kaçak avlanan 2 bin 747 kişiye toplam 3 milyon 62 TL ceza kesti. Bu arada, gece avı da yasaklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 2014 yılını 'Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı' olarak ilan ederken ülke genelinde yapılan  denetimlerle geçen eylül ayı itibarıyla kaçak avcılara 3 milyon TL'den fazla ceza uyguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan av koruma ekipleri bu kapsamda yılbaşından bu yana, 35 bin avcıyı kontrol ederek, 4 bin 915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı avlanan 2 bin 747 kişi hakkında işlem yaptı. Kaçak avcılara 2 milyon 208 bin TL idari para cezasının yanı sıra, yasak avlanma ile yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilme sebebiyle 854 bin TL tazminat cezası da uygulanarak toplam 3 milyon 62 TL ceza kesti. Aynı dönemde 1718 yaban hayvanı ile çok sayıda tüfek, kafes, kapan, tuzak ve araca da el konuldu.

Bu arada, Eylül ayı itibarıyla izin kartı alarak kaydını yaptıran avcı sayısı 119 bine ulaştı. Bu avcıların 43 bini il geneli, 76 bini ise, Türkiye geneli izin kartı aldı. Bu kart satışlarından elde edilen 11 milyon 438 bin liranın, 2 milyon 274 bin lirası avcı derneklerine katkı payı olarak aktarıldı. Yapılan uyarıda, avcıların av kurallarına uyması, gece avının kesinlikle yasak olduğundan yapılmaması, kaçak av ile mücadelede ekiplere yardımcı olunması istendi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title