Haberler

Kabe'nin Örtüsü Değiştirildi

Kutsal topraklardaki yaklaşık 2 milyon hacı adayının vakfe için Arafat'a çıktığı Arefe gününde, Kabe'nin örtüsü değiştirildi.

Kutsal topraklardaki yaklaşık 2 milyon hacı adayının vakfe için Arafat'a çıktığı Arefe gününde, Kabe'nin örtüsü değiştirildi.

Mekke'deki 210 personel tarafından bir yıl boyunca ilmek ilmek dokunan ve günler öncesinde Harem-i Şerif'in anahtarını elinde bulunduran Eş Şeybe ailesine teslim edilen örtü, hacı adaylarının Arafat'a akın etmesi üzerine bugün erken saatlerde Beytullah'a giydirildi.

Özel olarak hazırlanan saf ipek ve 4 parçadan oluşan 47 metre uzunluğunda, 657 metrekare büyüklüğündeki Kabenin örtüsü 4 köşeden sökülerek değiştirme işlemine hazırlanıyor.

Eskisi alınırken, aynı anda yenisi çekilen örtünün değiştirme işlemi saatler sürüyor. Kabe örtüsünün yapılması için yaklaşık 670 kilo saf ipek, 120 kilo gümüş ve altın kullanılıyor.

Yenisiyle değiştirilen eski örtü ise Zemzem suyuyla yıkandıktan sonra müzelerde sergilenmesi için İslam ülkelerine gönderiliyor.

Gümüş ve altın kullanılarak hazırlanan Kabe'nin kuşağında Kur'an-ı Kerim'den ayetler yer alıyor.

Suudi Arabistan yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kabe örtüsü, 22 milyon riyale (17 milyon 306 bin Türk Lirası) mal oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüş Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title