Haberler

Juventus - Galatasaray Maçından Notlar

Fatih Terim'in hafta içinde görevden alınmasının ardından Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilen Mancini, kadro düzeninde etkisini gösterdi.

Juventus - GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR

İLK MAKASI DANY İLE BURAK YEDİ

Fatih Terim'in hafta içinde görevden alınmasının ardından Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilen Mancini, kadro düzeninde etkisini gösterdi.

İtalyan teknik adamdan Galatasaray takımında ilk kesiği Burak Yılmaz ve Dany yedi.

Ümit Davala ve Hasan Şaş'ın takımının başında çıktığı Rizespor maçında da sahada olan Terim'in gözdesi olan 2 futbolcudan biri kulübeye diğeri ise tribüne gitti.

Geçen yıl Galatasaray forması ile Şampiyonlar Ligi'nde 8 gol kaydederek Ronaldo'dan sonra en fazla gol atan isim olan Burak Yılmaz, Mancini tarafından kulübeye gönderildi.

Mancini, Burak'ı ilk 11'e almazken, Galatasaray savunmasında Fatih Terim'in geçen yıl da bu sezonda son maçlarda ilk 11'de şans verdiği Dany, Mancini'den kulübede dahi yer bulamadı ve tribüne çıktı.

İtalyan teknik adam ayrıca önceki gün basına açık antrenmanda ilk 11'de denediği Aydın Yılmaz'ı da maçın 18 kişilik kadrosuna dahi almayarak herkesi ters köşeye yatırdı.

Aydın ve Dany'nin yanı sıra Galatasaray'da Emre Çolak ve Ceyhun'da İtalya'ya getirilmesine karşın ilk 18 kişilik kadroda yer almadı.

Juventus taraftarı en büyük tepkiyi Mancini, Melo, Sneijder ve Muslera'ya gösterdi.

90 dakika öncesi Galatasaray takımı sahaya çıkıp sarı kırmızılıların 11'i okunduğunda Juventus taraftarı daha önce yakından tanıdığı isimleri protesto etti.

Juventus'a karşı mücadele ettiği İnter, Fiorentina ve Lazio takımlarının başında iyi sonuçlara imza atan Mancini'ye yoğun tepki gösterdiler.

Juventus taraftarı ayrıca eski oyuncuları Melo, Lazio'nun eski kalecisi Muslera ve Inter takımından tanıdıkları Sneijder'e ekstra ıslık sesleri ile tepkisini gösterdi.

Sarı kırmızılı kulübün başkanı Aysal, dün İtalya'ya özel uçağı ile öğlen saatlerinde geldi. Ünal Aysal, ayağının tozu ile Galatasaray takım oteline giderek kampta olan futbolcularına özel bir konuşma yaptı.

Ardından Başkan Ünal Aysal, Galatasaray takımına Juventus maçı galibiyeti halinde futbolculara ödenecek primi bizzat kendisi oyunculara açıkladı.

400 bin dolar galibiyet primi belirleyen Ünal Aysal, Juventus'u mağlup etmeleri halinde daha önce Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa finali ve Beşiktaş derbisi galibiyetleri ile futbolcularına ödediği aynı miktarı yine büyük bir sevinç ile dağıtacaklarını belirtti.

Sarı kırmızılı takımda bugüne kadar 400 bin dolar prim miktarı olarak açıklanan iki derbide hem Fenerbahçe'yi hem de Beşiktaş'ı mağlup etmişti.

YARDIMCILARININ LİSANSI YETİŞMEDİ, YANINDA SADECE TAFFAREL OTURDU

Perşembe günü resmi imzayı atan ve yardımcıları Lombardo ile Ivan Carminati'nin lisanslarının yetişememesi üzerine Mancini, Galatasaray yedek kulübesine kendi ekibinden kimseyi alamadı.

Mancini'ye sadece Fatih Terim teknik heyetinden Florya'da kalan tek isim olarak kaleci antrenörü Taffarel eşlik ederken, Carminati ve Lombardo ile birlikte Mancini'nin Türk yardımcısı olarak Galatasaray'da göreve getirilen Tugay Kerimoğlu'da 90 dakikayı tribünden takip etti.

ŞİMDİ DE SAĞ AÇIK OLDU

Joker deyimi Galatasaray takımında onun kod adı...

Galatasaray'a iki sezon önce Arda Turan'ın Atletico Madrid'in yolunu tutması üzerine alınan Riera, dün 90 dakikaya sağ kanatta başladı.

Mancini, Galatasaray'ın başında çıktığı ilk 90 dakikada imza attığı yeniliklere Riera'yı da ekledi.

Fatih Terim döneminde sol açık olarak transfer edilen ancak bu mevkii de bekleneni verememesi üzerine Amrabat'ın da gelişi ile sol bekte görev alan Riera, Galatasaray'da Terim'in bu mevkii de devşirme olarak yarattığı İspanyol oyuncu dün de başka bir mevkii de Juventus maçın başladı.

RİERA, Mancini tarafından Juventus maçına sağ açıkta başlarken İtalyan teknik adam 15'inci dakikadan sonra Riera'nın Bruma ile sık sık farklı kanatlarda oynamasını istedi.

BİRBİRLERİNİ SAKATLADILAR

Maçın ilk 23 dakikası boyunca aralarında çok sert ikili mücadeleler yaşayan Semih Kaya ile Vucinic birbirini sakatladı.

Juventus'un en etkili gol silahlarından biri olan Vucinic'i sahada marke etmekle görevli olan Semih Kaya, Karadağlı futbolcuya şans vermemek adına sakatlandı. Vucinic'e atılan ara pasında Juventus'un olası bir golüne izin vermeme adına müdahale yapan Semih Kaya, sağ baldırından sakatlandı. Aynı pozisyonda ise Semih'in savunduğu Vucinic, sol adalesinden sakatlanarak yerini Quagliarella'ya bıraktı. Semih Kaya'nın ise yerine oyuna Gökhan Zan dahil oldu.

Galatasaray U19 Takımı, UEFA Gençler Ligi ikinci maçında deplasmanda Juventus ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmandan Galatasaray U19 Takımı 3-1 mağlup ayrıldı.

Ev sahibi ekibin golleri 49'uncu dakikada Bnou-Marzouk, 65'inci dakikada Gerbaudo ve 79'uncu dakikada Soumah'dan geldi. Galatasaray'ın tek golünü 74'üncü dakikada Samet Orhan kaydetti.

Galatasaray U19 Takımı, UEFA Gençler Ligi'ndeki ilk maçında İstanbul'da Real Madrid ile 1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray U 19 TAKIMI, üçüncü haftada 23 Ekim Çarşamba günü saat 15.00'da Avcılar Belediye Stadı'nda Kopenhag ile karşılaşacak.

ARDA MAÇI TRİBÜNDE İZLEDİ

Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan sürpriz yapıp Torino'ya geldi ve eski takımı G.Saray'ın maçını izledi. Arda maçtan sonra sarı kırmızılı futbolcuları tebrik etti.

KÇ(SSA) - Torino

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title