Haberler

Jungle Sığınmacı Kampında Sona Doğru

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Kampın yarın başlayacak tahliyesini uluslararası medyadan bir gazeteci ordusu takip ediyor -Yalnızca akredite olan gazetecilerim izleyebileceği tahliye için 400 gazeteci akreditasyon yaptırdı -Valilik yetkilileri, gazetecilere sığınmacıların yarından itibaren kalacağı geçici sığınmacı merkezini gezdirdi Fransa'nın Calais kentinde bulunan Jungle sığınmacı kampının yarın başlayacak tahliyesini 400 kişilik bir basın ordusu takip edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Kampın yarın başlayacak tahliyesini uluslararası medyadan bir gazeteci ordusu takip ediyor

-Yalnızca akredite olan gazetecilerim izleyebileceği tahliye için 400 gazeteci akreditasyon yaptırdı

-Valilik yetkilileri, gazetecilere sığınmacıların yarından itibaren kalacağı geçici sığınmacı merkezini gezdirdi Fransa'nın Calais kentinde bulunan Jungle sığınmacı kampının yarın başlayacak tahliyesini 400 kişilik bir basın ordusu takip edecek.

Calais kentinin bağlı olduğu Pas-de-Calais Valiliği ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri, tahliyenin güvenliği açısından kampta bir hafta devam edecek operasyon için gazeteciler için bir merkez oluşturdu.

Valilik, operasyonu takip edebilmek ve basın merkezini kullanmak için dünyanın heryerinden yaklaşık 400 gazetecinin akredite olduğunu ifade etti.

Gazeteciler, bugün Calais kentinin bağlı olduğu Pas-de-Calais Valiliği tarafından yapılan basın toplantısının ardından, sığınmacıların yarınki tahliye sonrasıda kalacağı geçici sığınma merkezini gezdi.

Sığınmacılar, yarın sabah saatlerinden itibaren, büyük bir hangarda dönüştürülen 3 bin metrekarelik geçici bir merkeze yerleştirilecek.

Merkeze gelen sığınmacıların ilk etapta aileler, çocuklar, tek bireyler ve kırılgan gruplar olarak kategorilere ayrılacağı ve her kategorinin merkezin farklı yerlerinde konaklayacağı kaydedildi.

Kampta yaklaşık 7 bin sığınmacı olduğu tahmin edilirken yarın, sığınmacıların geçici sığınma merkezindeki işlemlerinden sonra, 60 otobüsle ülkenin çeşitli bölgelerine götürüleceği de ifade edildi.

Otobüslere sığmayan sığınmacıların ise geçici olarak sığınma merkezinde geceyi geçirebileceği kaydedildi.

Jungle'ın hemen yakına kurulan geçici konaklama merkezinde sağlık ekipleri ve sivil güvenlik yetkilileri de olası bir duruma karşı hazır bulunacak.

Tahliyenin ilk gününde herhangi bir yıkım işlemi öngörülmüyor. Ancak salı günü, kamp boşaltıldıktan sonra çadırlar ve konteynırların yıkımı başlayacak.

Jungle'dan geçici sığınma merkezine giden sığınmacılar, 80 bölgede bulunan 167 ana sığınmacı merkezine gönderilecek. Sığınmacılara 2 bölge seçeneği sunulacak ve birini seçmesi istenecek.

Sığınmacı merkezlerinde 3 öğün yemek ve sağlık hizmeti sunulacak.

Fransa'ya sığınma başvurusunda bulunan sığınmacılar ise aileler ve tek bireyler olmak üzere 2 farklı merkezde ağırlanacak.

Yarın sabah Fransa saatiyle 08.00'de başlayacak tahliyede bin 250 polis ve jandarma görev yapacak.

Güvenlik güçleri, valiliğin onay verdiği dernekler ve akredite gazeteciler dışında kampa kimseyi sokmayacak. (Kamera Emine Urer)

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title