Haberler

Judo Antrenörlerine Uluslararası Eğitim

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau, Türk judosunun başarı seviyesinin yükseltilmesi için ortaklaşa antrenör eğitimi verildiğini söyledi.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau, Türk judosunun başarı seviyesinin yükseltilmesi için ortaklaşa antrenör eğitimi verildiğini söyledi.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Akademi 2. Kademe Antrenörlük Kursu, Ankara'da başladı. Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) gerçekleştirilen kursta, ikisi Estonyalı toplam 12 kursiyer eğitim alıyor.

Akademinin 3. kademesi ise İngilizce ve yurt dışında düzenlenecek. Kursta birinci kademeyi bitirenler yardımcı antrenör, 2. kademeden mezun olanlar antrenör ve 3. kademeyi geçenler de teknik direktör diploması alacak. Kurs 13 Kasım Pazar günü sona erecek.

Lascau: "Türk judosu daha ileriye gidecek"

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau, 2013 yılında başlatılan ve 3. senesine giren kursun bir ve 2. kademe çalışmalarından memnun olduğunu söyledi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Rumen teknik adam Lascau, "Hem sporcular, hem de tesis açısından Türkiye'nin büyük potansiyeli bulunuyor. Ben ümit ediyorum yeni antrenörlerle beraber Türk judosu çok daha ileriye gidecek." dedi.

"Bu yaptığımız IJF Akademi'den sonra Türk judosu yavaş yavaş yükselmeye başlayacak." ifadesini kullanan Lascau, şöyle devam etti:

"Ümit ediyorum ileriki dönemlerde Türk judosu hak ettiği yeri bulacaktır. Türkiye Judo Federasyonunun böyle bir akademik çalışmayı kabul etmesi nedeniyle çok mutluyum. Bu çalışmayla federasyonun standartları yükselecek. Bundan dolayı da son derece mutluyum."

Akademinin aynı anda 60'tan fazla ülkede yapıldığına dikkati çeken Lascau, şunları kaydetti:

"Buradaki akademi sadece Türkçe yapılan bir eğitim çalışması. Türk judocuları istediği için böyle bir ayrıcalıkla düzenledik. Şu ana kadar 70 kişi birinci, 12 kişi de 2. kademeyi bitiren Türk antrenörler elimizde mevcut. 50 antrenör de bu akademiye devam edebilmek için bekliyor. Bu çalışmalar sonrasında 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda, Türk judosunun hem kadınlar, hem de erkeklerde madalya alacağına eminim." ifadelerini kullandı.

IJF Türkiye Koordinatörü Mesut Kapan da milli takımda görev almak isteyen Türk antrenörlere, IJF Akademi'yi zorunlu tuttuklarını ifade etti.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz'un da bu akademiden mezun olduğuna dikkati çeken Kapan, "Eğer mili takımda antrenörlerimiz görev almak isterse, bu kursu zorunlu tutuyoruz. Milli takım antrenörlerinin yüzde 90'ı bu kursu bitirmiş durumda." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Eryaman Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title