Haberler

Johnson & Johnson, Abbott Medıcal Optıcs'i Satın Aldı

Güncelleme:

Johnson & Johnson, Abbott Medical Optics, şirketini 4.325 milyar dolar bedelle satın almak üzere kesin anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Satın alma, katarakt cerrahisi, lazer refraktif cerrahi ve tüketici göz sağlığı ürünlerini kapsıyor.

"Göz sağlığı, günümüzde sağlık alanındaki en büyük, en hızlı büyüyen ve en yetersiz hizmetin alındığı segmenttir" diyen Johnson & Johnson'ın Vision Care Şirketlerinden sorumlu, Şirket Grup Başkanı Ashley McEvoy, "Abbott Medical Optics'in güçlü ve farklılaşmış cerrahi oftalmoloji portföyünün satın alınması, dünya lideri ACUVUE® kontakt lens işimizle birleştiğinde, görme bakımı alanında daha geniş tabanlı bir lider haline geleceğiz; daha da önemlisi, bu satın almayla en sık yapılan ameliyatlardan birisi ve önlenebilir körlüğün bir numaralı nedeni olan katarakt cerrahisine de gireceğiz" dedi.

AMO oftalmik cerrahide küresel bir lider ve katarakt cerrahisinde kullanılan intraoküler lensleriyle de dünya çapında tanınıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün tahminlerine göre yaklaşık olarak 20 milyon kişi yaşa bağlı katarakt nedeniyle görmüyor ve en az 100 milyon gözdeki görme keskinliği katarakt nedeniyle tehlike altında. Bu rakamlar nüfustaki artış ve ortalama yaşam süresinin uzamasıyla birlikte sürekli olarak artıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title