Haberler

Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman PKK'nın Silahlı Saldırısında Yaralandı

Güncelleme:

Beytüşşebap'taki köyüne giden aşiret liderlerinden Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, yol kesen teröristlerin silahlı saldırısına uğradı, korucular da PKK'lılara ateş açınca çatışma çıktı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, bölgenin en önemli korucu başlarından olan ve Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda yaralandı.

YOL KESEN PKK'LILARIN SALDIRISINDA YARALANDI

Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucu başlarından biri olan Tahir Adıyaman, bugün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lıların düzenlediği saldırıda yaralandı. Beytüşşebap'ın Ayvalık köyünde yaşayan Tahir Adıyaman, ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii'nde özel aracıyla seyir halindeyken, bir grup terörist bölgede yol kesti. İddiaya göre PKK'lıların yol kestiğini gören Adıyaman ile beraberinde bulunanlar geri dönmek isterken, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateşte Tahir Adıyaman yaralanırken, yanındaki korucular da PKK'lılara ateş açtı.

ŞIRNAK DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Bir süre yaşanan çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Yaralanan Tahir Adıyaman, tedavi edilmek üzere Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KORUCULUĞU KABUL EDEN İLK AŞİRET

PKK'nın silahlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos Eyleminden hemen sonra Mayıs 1985'te ilk koruculuk teklifi Jirki aşiretine yapıldı. Aşiret reisi Tahir Adıyaman ve Jirki aşiretinin ileri gelenlerinden pek çoğunun adam öldürmek başta olmak üzere pek çok suçtan gıyabi tutuklamasının olması Jirkilere böyle bir öncelik sağlamıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda Jirki aşireti, korucu olmayı kabul etti. 20 bin kişilik mensubu ve yüzlerce korucusuyla 30 yıl boyunca PKK'ya karşı devletin yanında yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Adıyaman Ayvalık Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (145)

kürt:

pkkye karşı olan herkes namlumuz nefesimiz ensesinizde

29
47
yanıtYanıtla
mstf ylmz:

hemen seni bulmak lazım .

yanıt7
yanıt4
KURDİNYADİS:

BEN KARŞIYIM NEREDESİN ADIRES TEL VERSENE

yanıt4
yanıt2
DERBEDER:

PARA İÇİN HALKINI SATAN UZUN KULAK

54
20
yanıtYanıtla
ŞIRNAKLI MÜSLÜMAN:

Helal olsun Jirkiye Tüm Müslüman Kürtler artık pkk terörüne karşı ayaklanmalıyız devlet bizi silahlandırmalı

45
13
yanıtYanıtla
Koruculara dikkat, hainlik yapabilirler:

bu koruculardan Türke dost olmaz, benim tanıdığım bir korucu var çocukları pkk yı savunuyor. devletimiz dikkatli olmayı korucular haindir, kendi milletine yaramayan bize hiç yaramaz, ama şehir savaşlarında ön safta işe yararlar, korucuları şehir savaşında önden gönderelim, sonra aslan askerimiz girsin şehirlere. . . bu koruculara iyi davranmalıyız, pkk ya karşı savaşımızda yem atmalıyız, madem maaş veriyoruz, pkk ile bu korucuları savaştıralım

33
22
yanıtYanıtla
ÖZAMEDLİ:

KORUCULAR SEN VE SENİN GİBİ TAŞERON UŞAĞI PKKLERDEN DAHA VATANSEVERDİR.

yanıt16
yanıt19
reis:

Bunu yazan eminimki sen bir hainsin insanları kışkırtmaya çalışıyosun unutma ki hainlerin sonu ölümdür. . . .

yanıt1
yanıt2
ADIYAMANLI:

adiyamanda taninan ve cok iyi olarak bilinen bir ailedir. asiretin icinde bizimde gorustugumuz aile dostlarimiz vardir. gercekten cok namuslu ve delikanli bir ailedir. keske her kurt aileleri bunlar gibi olabilse. .

26
23
yanıtYanıtla
azadi:

sazan gibi atlamışsın aktrol. bu sefer yemedi.

yanıt4
yanıt2
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title